Το νέο Smart προ τον πυλών

ByXenofwntas

03/01/2014

Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα λανσαριστεί η τρίτη γενιά του δημοφιλές Smart. Η εταιρεία αποφάσισε παράλληλα με το νέο Smart να ξαναφέρει στην παραγωγή και την έκδοση forfour με τις 4 θέσεις.

Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου δεν έχουν διαφορές σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε με μήκος 2,7 και ύψος 1,53 μέτρα. Το πλάτος αυξήθηκε κατά 10 εκατοστά φτάνοντας τα 1,66 μέτρα, ενώ το forfour αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 3,5 μέτρα μήκος. Αυτό που αναμένεται να είναι εντελώς καινούργιο είναι η ηλεκτρική έκδοση που θα υπάρξει, τόσο στο διθέσιο, όσο και στο τετραθέσιο μοντέλο, ενώ ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα.

Αναφορικά με τον κινητήρα θα υπάρξει ο γνωστός 3κύλινδρος χωρητικότητας 1 λίτρου με τη μέγιστη ισχύ στον ατμοσφαιρικό να φτάνει τους 70 ίππους και στον turbo τους 85. Επίσης, αναμένεται και μια γρήγορη έκδοση με 105 ίππους που θα “φορεθεί” στο κορυφαίο Smart fortwo Brabus. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά με το 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η νέα γενιά του Smart αναμένεται να κατασκευάζεται στο Hambach της Γαλλίας, ενώ το τετραθέσιο forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας όπου κατασκευάζεται και το νέο Renault Twingo. Η κίνηση αυτή έγινε λόγω του ότι τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, καθώς και τους ίδιους κινητήρες.

Το ντεμπούτο του νέου Smart αναμένεται να γίνει στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά κάποιες φήμες πιθανολογούν πως θα γίνει έκπληξη από πλευράς Smart και θα παρουσιαστεί στη Γενεύη το Μάρτιο.