Το νέο Mazda MX-5 με ατμοσφαιρικό κινητήρα

ByXenofwntas

23/03/2014

mazda_mx5-1Οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούν για την έλευση του νέου MX-5. Δυστυχώς όμως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πληροφορίες του ιαπωνικού roadster. Παρόλα αυτά φαίνεται πως σιγά σιγά αρχίζουν να διαρρέουν οι πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αρχιμηχανικός της ιαπωνικής εταιρείας δήλωσε σε αγγλικό περιοδικό πως η νέα γενιά του MX-5 θα τροφοδοτείται στη βασική του έκδοση με τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα SkyActiv G, ο οποίος είναι αυτός που υπάρχει και στο Mazda 3. Η χωρητικότητα του κινητήρα είναι 1.500 κ.εκ., ενώ η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 100 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 15,3 κιλά.

Οι πληροφορίες θέλουν τη ροπή να είναι μεγαλύτερη, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί από τις αποφάσεις των μηχανικών της Mazda. Το βάρος του νέου MX-5 αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 1.100 κιλά και αυτό εξαιτίας του ελαφρύτερου κινητήρα που θα διαθέτει. Κλείνοντας μπορεί κάποιοι να απογοητεύθηκαν, περιμένοντας να ακούσουν ένα πιο γρήγορο σύνολο ίσως και με turbo, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως η Mazda προτιμά τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και έρχεται να επιβεβαιωθεί και με αυτή της την κίνηση.