Το νέο David Brown

ByXenofwntas

15/04/2014

david-brown-speedback-1Πριν δύο μήνες περίπου σας είχαμε ενημερώσει πως η David Brown ετοιμάζει το πρώτο της όχημα (www.onlydriving.gr/david-brown). Τώρα η βρετανική νεοσύστατη μάρκα αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του πρώτου της αυτοκινήτου. Φυσικά δε θα μπορούσε να μην έχει στοιχεία βγαλμένα από παλιές Aston Martin, αφού ο ιδρυτής David Brown ήταν χρόνια στην εν λόγω εταιρεία. Το νέο David Brown ονομάζεται Speedback συνδυάζοντας την ταχύτητα με το παρελθόν βάση της ονομασίας του. 

Το Speedback, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Μεγάλη Βρετανία, διαθέτει μια sport coupe εμφάνιση παλιάς φιλοσοφίας, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καινούργιο μοντέλο, αφού το μόνο “παλιό” επάνω του είναι ο σχεδιασμός. Το αυτοκίνητο είναι το τελικό αποτέλεσμα 18 μηνών σκληρής δουλειάς από την ομάδα του David Brown συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής σχεδιασμού, Alan Mobberley. 

david-brown-speedback-4Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 510 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 62,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω του νέου μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Το νέο μοντέλο θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του στο κοινό σε λίγες ημέρες στο Top Marques Show, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μονακό. Υπομονή λοιπόν μέχρι τότε για να μάθουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά του.