Το νέο οικογενειακό της Nissan

ByXenofwntas

23/05/2014

nissan-pulsar-4Η Nissan δημιούργησε ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Pulsar στοχεύοντας στους οικογενειάρχες. Στην πόλη του φωτός το Παρίσι η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε το νέο αυτοκίνητο, στο οποίο ποντάρει τη μελλοντική επιτυχία της. Πρόκειται για ένα καινοτόμο αυτοκίνητο, όπου συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με τα συστήματα ασφαλείας, προσφέροντας ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον.

Το νέο ιαπωνικό μοντέλο έχει συνολικό μήκος 4,38 μέτρα, ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας του, φτάνοντας τα 2,70 μέτρα, προσφέροντας άνεση και ευρυχωρία στους επιβάτες. Το σχήμα V στο εμπρός μέρος που θυμίζει μπούμερανκ, μαζί με το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας να δεσπόζει στη μέση της μάσκας, είναι αυτό που κάνει το Pulsar να ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά.

nissan-pulsar-1Νέα συστήματα ασφαλείας κάνουν την εμφάνιση τους στο Pulsar, όπως η πέδηση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα εντοπισμού αντικειμένων, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και η προειδοποίηση τυφλού σημείου. Επίσης το νέο Pulsar διαθέτει το σύστημα δεύτερης γενιάς NissanConnect, το οποίο προσφέρει νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως η πλήρης ενσωμάτωση του smartphone, το Google Car, καθώς και χρήσιμα ενημερωτικά apps. Μια άλλη προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώθηκε στο νέο μοντέλο είναι οι LED προβολείς, οι οποίοι παράγουν ένα καθαρό λευκό φως καταναλώνοντας περίπου 50% λιγότερη ενέργεια από τους κοινούς λαμπτήρες.

Μηχανικά το νέο Pulsar θα εφοδιαστεί με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Πρόκειται για τον DIG κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 26,3 κιλά. Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται και ο καινούργιος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 190 ίππους.

nissan-pulsar-2Η Nissan συνεχίζει και αυτή τη φιλοσοφία του downsizing, προσφέροντας όμως υψηλές αποδόσεις και χαμηλές εκπομπές ρύπων, οι οποίες θα είναι λιγότερες από 95 γρ/χλμ, στους μικρούς κινητήρες. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου XTRONIC της Nissan.

Το νέο Nissan Pulsar κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στη Βαρκελώνη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να βρεθεί στις αγορές το φθινόπωρο του 2014. Στις αρχές του 2015 θα βρεθεί και στη χώρα μας, χωρίς να γνωρίζουμε την τιμολογιακή πολιτική. Το αν πετύχει το εγχείρημα της Nissan ως προς την αλλαγή σχεδιασμού, θα το δείξει ο καιρός και η προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.