Το μοδάτο Lancia Ypsilon Elefantino

ByXenofwntas

12/05/2014

lancia-ypsilon-1Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Ιταλοί είναι άνθρωποι της μόδας με το Μιλάνο να θεωρείται η άτυπη Πρωτεύουσα των Gala για τις νέες collection. Προσφάτως στο Lancia Fashion Appartment, το οποίο βρίσκεται στο Μιλάνο, διεξήχθη μία επίδειξη μόδας, όπου εκτός από νέα ρούχα, παρουσιάστηκε και το νέο Lancia Ypsilon Elefantino 2014 Collection. Τι δουλειά έχει όμως ένα αυτοκίνητο σε μία επίδειξη μόδας;

Το νέο Lancia Ypsilon Elefantino είναι γνωστό ως μοντέλο πόλης της ιταλικής φίρμας, το οποίο ωστόσο διατίθεται πλέον με περισσότερες επιλογές και ανανεωμένη εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό στο event όπου και παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Ypsilon, παρευρέθησαν σχεδιαστές και άλλοι άνθρωποι που έχουν σχέση με τη μόδα, με τους Alba Cappelieri, Patrizia Martello και Mauro Calligali να συναντώνται με την Antonella Bruno, την επικεφαλής της Lancia EMEA, για να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους γύρω από το νέο Lancia Ypsilon.

lancia-ypsilon-4Η παρουσίαση ενός αυτοκινήτου σε μία τέτοια εκδήλωση είναι πολύ σημαντική, διότι τα τελευταία χρόνια ο χώρος της μόδας έχει συνδεθεί με την αυτοκίνηση δημιουργώντας διάφορες εκδόσεις σε συνεργασία με εταιρείες ρούχων και όχι μόνο. Οι νεαροί σε ηλικία πελάτες είναι αυτοί που επιδιώκουν την απόκτηση κάτι διαφορετικού με την ιταλική εταιρεία να έχει θέσει ως στόχο για το νέο μοντέλο κυρίως τις νεαρές ηλικίες.

Οι εμφανισιακές προσθήκες για την σειρά Elefantino 2014 Collection αφορούν στα νέα χρώματα για το αμάξωμα και τον εσωτερικό διάκοσμο και το νέο σχεδιασμό, ο οποίος αναδεικνύει το φρέσκο και λαμπερό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Οι σχεδιαστικές προσθήκες ωστόσο δε συνδυάζονται με αλλαγές στον μηχανικό τομέα, αφού και οι επιλογές όσον αφορά στους κινητήρες είναι ίδιες. Πρόκειται για τους δύο βενζινοκινητήρες των turbo 900 και ατμοσφαιρικό 1.200 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 85 και 69 ίππους αντίστοιχα. Επίσης, υπάρχει και ο MultiJet ΙΙ πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ, να φτάνει τους 95 ίππους. Ως επιπλέον επιλογή διατίθεται ο ατμοσφαιρικός των 1.200 κ.εκ. μαζί με υγραέριο.

lancia-ypsilon-2H νέα σειρά του Lancia Ypsilon αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις του μικρού μοντέλου πόλης, το οποίο αποκαλείται και Fashion City Car, αφού κυρίως ο γυναικείος πληθυσμός φαίνεται ότι θα εκτιμήσει σίγουρα τις αλλαγές που φέρνει η Elefantino 2014 Collection. Ωστόσο το νούμερο ένα γυναικείο αυτοκίνητο για το 2013 στην Ιταλία, έχει και πολλούς άντρες θαυμαστές, οι οποίοι καλύπτουν το 30% των πωλήσεων.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας