Το μετρό στο Λονδίνο αλλάζει

ByXenofwntas

16/10/2014
Το μετρό στο Λονδίνο αλλάζει

metro london 1Οι Βρετανοί κάνουν πιο σύγχρονη την πόλη του Λονδίνου και μέσα σε αυτό αλλάζουν και τους συρμούς του μετρό με νέους πιο γρήγορους, με περισσότερη άνεση για τους επιβάτες. Σύμφωνα με τις περιγραφές οι νέοι συρμοί του μετρό περιγράφονται ως καινοτόμοι, εντυπωσιακοί και κομψοί.

metro london 2Δύο βασικά πράγματα είναι αυτά που ενδιαφέρουν ουσιαστικά. Το ένα αφορά στη μετακίνηση των επιβατών με τα πόδια από βαγόνι σε βαγόνι, μέσα απόμεγαλύτερες πόρτες, κάτι που σημαίνει ότι θα εξυπηρετεί περισσότερο κόσμο, καθώς και ότι θα επιτρέψει τη γρηγορότερη επιβίβαση και αποβίβαση από τους συρμούς. Όσο για το δεύτερο, και ίσως σημαντικότερο, είναι ότι θα διαθέτει κλιματισμό ακόμα και στις γραμμές που βρίσκονται σε πιο βαθιά επίπεδα, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακούφιση στο μεγαλύτερο ποσοστό του επιβατικού κοινού.

metro london 3Κάτι που μπορεί να προκαλεί μια ανησυχία στους οδηγούς είναι ότι τα τρένα θα βρίσκονται σε μια “πλήρως αυτόματη λειτουργία”, αν και έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρχει εντός ένας διαχειριστής, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα που θα τεθούν σε λειτουργία. Στα σχέδια είναι η κατασκευή 250 νέων συρμών, με το εκτιμώμενο κόστος να φτάνει μέχρι και τα 2.500.000.000£. Η κατανομή υπολογίζεται ότι θα είναι 100 νέα τρένα για το Piccadilly, 100 για το Central, 40 για το Bakerloo και 10 γραμμές για τα Waterloo & City. Η δυναμικότητα στις γραμμές αυτές αναμένεται να αυξηθεί από 25 έως 60%, με 19.000 επιπλέον επιβάτες ανά ώρα στη γραμμή Piccadilly.

metro london 4Οι νέοι συρμοί του μετρό θα εισαχθούν για πρώτη φορά στη γραμμή Piccadilly, ενώ σειρά θα έχουν οι γραμμές Bakerloo, Central και Waterloo & City. Ωστόσο μην ενθουσιάζεστε ακόμα δεδομένου ότι τα τραίνα δεν αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία νωρίτερα από το 2025. Για όσους βρίσκονται στο Λονδίνο και θέλουν να έχουν μια διεισδυτικότερη ματιά στο μέλλον, από 9 Οκτωβρίου μέχρι 16 Νοεμβρίου υπάρχει έκθεση για τους νέους συρμούς στον υπόγειο σταθμό King’s Cross Saint Pancras, στη βόρεια αίθουσα. Εκεί παρουσιάζονται τα νέα σχέδια με εικόνες και βίντεο, που από αυτά που μέχρι τώρα περιγράφονται αποτελούν ένα ταξίδι στο μέλλον με μεγαλύτερη άνεση.