infiniti q50l 1Το Infiniti Q50 το γνωρίσαμε περισσότερο μέσα από την ενασχόληση του Sebastian Vettel σχετικά με την εξέλιξη του και την ειδική έκδοση του, Eau Rouge. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι πελάτες που δεν ικανοποιούνται από τέτοιες εκδόσεις και αναζητούν μοντέλα που θα προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στους επιβάτες. Ναι, καλά καταλάβατε, μεγαλύτερο μεταξόνιο, κινέζικη αγορά, ένα “L” στην ονομασία του μοντέλου και είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε το Infiniti Q50L.

Το πρώτο μοντέλο της Infiniti που θα παράγεται επί κινεζικού εδάφους είναι γεγονός και δε θα μπορούσε παρά να αποδεικνύει ότι η εταιρία αφουγκράστηκε τις ανάγκες των καταναλωτών. Οι εκδόσεις στις οποίες θα διατίθεται, είναι οι Comfort, Elegant, Sports, Luxury και Luxury Sports, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν αρκετές επιλογές ώστε να προσθέσουν την προσωπική τους πινελιά στο αυτοκίνητό τους.

Εμφανισιακά αλλάζουν μόνο οι διαστάσεις, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,89 μέτρα και το συνολικό μήκος τα 4,85 μέτρα. Στο εσωτερικό περικλείεται η κορυφαία τεχνολογία που χαρακτηρίζει την εταιρία. Το πρώτο σύστημα που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το Direct Adaptive Steering, το οποίο προσφέρει ευκολία στην διαχείριση του συστήματος διεύθυνσης, ασφάλεια και άνεση στους επιβάτες. Οι δύο οθόνες που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα αποτελούν μέρος του συστήματος In Touch HCI, μέσω του ποίου ο οδηγός μπορεί να διαχειριστεί το ηχοσύστημα της Bose με τα 14 ηχεία, την σκίαση των πίσω παραθύρων, τον εσωτερικό φωτισμό καθώς και μία πληθώρα άλλων συστημάτων που τοποθετούν την εμπειρία από την χρήση του Q50L στο επίπεδο όπου οι Κινέζοι καταναλωτές επιθυμούν.

Όσον αφορά το μηχανικό σύνολο, το Q50L θα εφοδιαστεί με τον πρώτο 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 2.000 κ.εκ., που εξελίσσει η Infiniti. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 211 ίππους, με την μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 35 κιλά. Η κίνηση στους τροχούς θα δίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, το οποίο συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με την εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου έγινε στα τέλη του Αυγούστου και σηματοδοτεί την ορθή πορεία που ακολουθεί η εταιρία στην προσπάθειά της για επέκταση προς τη σημαντική αγορά της Κίνας. Με τα Q50 και Q70L, τα οποία εισάγονται από την Ιαπωνία, και πλέον με το Q50L, η Infiniti ευελπιστεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις, οι οποίες για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ξεπέρασαν τις 14.000 μονάδες ενώ ποσοστιαία η αύξηση έφτασε το 130%. Εμείς θα πρέπει να αναμένουμε έως το Νοέμβριο, όπου θα αρχίσουν να παραδίδονται τα πρώτα Q50L στους κατόχους τους, ώστε να αποκομίσουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Δημήτρης Τσιάρας