Πριν από τρεις μήνες περίπου κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Hyundai ετοιμάζει ένα νέο μελλοντικό αυτοκίνητο με πιθανή ονομασία Intrado (www.onlydriving.gr/hyundai-intrado). Στην έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται στη Γενεύη αυτές τις ημέρες οι Κορεάτες μας επιβεβαίωσαν τόσο την ονομασία Intrado, όσο και το νέο μοντέλο κυψελών καυσίμου, το οποίο παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό.

Το Intrado σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Hyundai, αφού έχει σχεδιαστεί με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα είναι στραμμένο στο μέλλον της αυτοκίνησης. Ο Woong-chul Yang, Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company σχολίασε “Το Intrado αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται στις καινοτόμες προσπάθειές μας για το μέλλον της αυτοκίνησης, ενώ παράλληλα ευελπιστούμε πως θα αποτελέσει ένα μοντέλο με μεγάλη ζήτηση. Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το Intrado είναι το όραμά μας για πιο οικολογικά μελλοντικά αυτοκίνητα”.

hyundai-Intrado-4Η βασική έμπνευση προέρχεται από την αεροναυπηγική και την εκμετάλλευση της δύναμης της ροής του αέρα, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος της ονομασίας Intrado, η οποία είναι η κάτω περιοχή της πτέρυγας ενός αεροσκάφους.

Το νέο μοντέλο της Hyundai σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από μέσα προς τα έξω. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την ευχρηστία και την άνεση, διαθέτοντας καινοτόμα υλικά και αντιθέσεις χρωμάτων προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους αγοραστές. Την ίδια στιγμή το εξωτερικό του Intrado παρουσιάζει μια διαφορετική όψη από αυτή των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ήδη στις αγορές.

hyundai-Intrado-1Το πρωτότυπο αυτοκίνητο αντλεί ισχύ από τα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου της επόμενης γενιάς, χρησιμοποιώντας μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36 kW. Έτσι το Intrado υπόσχεται να είναι πιο ευέλικτο και ευκίνητο, προσφέροντας δυναμική οδήγηση, χάρη στο μικρότερο βάρος του και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος μετάδοσης.

Το νέο μοντέλο, όπως προαναφέραμε, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και οι άνθρωποι της κορεατικής εταιρείας δηλώνουν πως μέχρι το 2016 θα βρίσκεται στην παραγωγή. Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε αν το νέο επίτευγμα των κορεατών μπορεί να κερδίσει τόσο το ευρωπαϊκό, όσο και το αμερικάνικο κοινό.