Όταν ακούμε λεωφορείο το μυαλό μας πάει στα γνωστά σε όλους μας ογκώδη οχήματα με τις 30 θέσεις και τους αρκετούς όρθιους να στοιβάζονται για να πάνε στον προορισμό τους. Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα λεωφορείο στο οποίο θα είχατε όλες τις ανέσεις και θα φτάνατε στον προορισμό σας σε λίγο χρόνο; Ίσως αστείο ίσως και όχι επειδή αυτό που θα δείτε είναι όντως αληθινό.

Το Super Bus αναπτύχθηκε στην Ολλανδία από έναν αστροναύτη και πρώην ειδικό στην αεροδυναμική της F1 και κατασκευάστηκε από κομμάτια αλουμινίου και ανθρακονήματα για λογαριασμό ενός σεΐχη. Έχει μήκος 15 μέτρα, πλάτος 2,5 και ύψος μόλις 1,65. Οι 23 επιβάτες που χωράει θα μπορούν να απολαμβάνουν το ταξίδι τους τόσο άνετα όσο σε μια πολυτελή λιμουζίνα ή ένα ιδιωτικό τζετ. Το super λεωφορείο έχει οκτώ πόρτες “Gullwing” σε κάθε πλευρά για να επιτρέπει την ταχεία έξοδο των επιβατών.

Μηχανικά είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο αφού η κίνηση γίνεται από 4 ηλεκτρικά μοτέρ, με τη μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Το ταξίδι των 130 χιλιομέτρων Άμπου Ντάμπι–Ντουμπάι διαρκεί μόλις μισή ώρα και το κόστος κατασκευής έφτασε ούτε λίγο ούτε πολύ το αστρονομικό ποσό των 8.500.000€. Όσο για τους μισθούς των οδηγών;  Ο κάθε οδηγός θα δουλεύει 35 ώρες την εβδομάδα και θα πληρώνεται περίπου 60.000€ το μήνα. Αστρονομικό για εμάς αληθινό για αυτούς! Όσο για το εισιτήριο; το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι το 1,40€.