Το ηλεκτρικό Smart στην ελληνική αγορά

Το ηλεκτρικό Smart στην ελληνική αγορά

smart electric drive 1Στη σημερινή δύσκολη εποχή, οι εταιρείες της αυτοκίνησης ψάχνουν λύσεις για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Έτσι και η θυγατρική της Mercedes, η Smart προσφέρει το νέο Smart fortwo electric drive με σκοπό τα μηδενικά έξοδα μετακίνησης σε όποιον το αγοράσει. Φυσικά οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές, αφού το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό και φυσικά στην ελληνική αγορά απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η μέγιστη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 75 ίππους, ενώ το 0 – 100 γίνεται σε 11,5”. Η μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 17,6 kWh αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Deutschen ACCUmotive, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Daimler AG και της Evonik Industries AG για την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε σύγκριση με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Έτσι η αυτονομία που προσφέρει το ηλεκτρικό Smart φτάνει τα 145 χιλιόμετρα, κάτι που επαρκεί για τις καθημερινές μετακινήσεις της πόλης.

smart electric drive 2Η διαδικασία φόρτισης του Smart electric drive είναι απλή, αφού ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μόλις μια πρίζα ρεύματος και 7 ώρες χρόνο, γιατί στην Ελλάδα διατίθεται μόνο ο φορτιστής του αυτοκινήτου και όχι ταχυφορτιστής που χρειάζεται μόλις μια ώρα. Επίσης, απαιτείται απευθείας η σύνδεση με την οικιακή πρίζα και όχι μέσω μπαλαντέζας για λόγους ασφαλείας.

Η αγορά ενός Smart fortwo electric drive σίγουρα είναι μια συμφέρουσα λύση για τις μετακινήσεις στην πόλη, αφού η απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας και η μηδενική κατανάλωση είναι ότι ακριβώς χρειάζεται ο μέσος Έλληνας αυτή τη στιγμή. Αυτό που ίσως είναι αρνητικό στοιχείο είναι η τιμές αγοράς, αφού το smart fortwo electric drive coupe κοστίζει 24.500€ και το smart fortwo electric drive cabrio 27.650€. Η τελική απόφαση είναι δική σας.