Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ η Nissan παρουσίασε το νέο concept sedan μοντέλο, το οποίο σε καμία περίπτωση δε θυμίζει ούτε το Almera, ούτε το Primera. Το τετράθυρο μοντέλο διαθέτει περισσότερο sport χαρακτήρα, θυμίζοντάς μας κάποια μοντέλα της Lexusπου ακολούθησαν κατά καιρούς αυτή τη γραμμή. 

Πιθανότατα από αυτό που βλέπουμε, οι Ιάπωνες να θέλουν να δείξουν τη σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσουν στα μελλοντικά τους μοντέλα. Από την πρώτη ματιά ξεχωρίζει αμέσως η μάσκα με το σχήμα V, τα φωτιστικά σώματα, οι αυλακώσεις στα πλαϊνά, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου 21”. Πρόκειται για ένα διαφορετικό sedan μοντέλο με μήκος 4,87 μέτρα, πλάτος 1,91 και ύψος 1,38. 

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες μηχανικά θα τροφοδοτηθεί από έναν V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τους 300 ίππους. Το νέο μοντέλο θα συνδυαστεί με το Xtronic CVT κιβώτιο της Nissan, μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς. 

Μπορεί το sport sedan να είναι ακόμα πρωτότυπο μοντέλο, αλλά ύστερα από την παρουσίαση που έκαναν οι άνθρωποι της Nissan στο Ντιτρόιτ, άνοιξαν τα χαρτιά τους λέγοντας ότι ενδέχεται το συγκεκριμένο μοντέλο να φτάσει στη γραμμή παραγωγής το καλοκαίρι του 2014.