Αρκετά αρνητικά σχόλια έχουν δεχθεί κατά καιρούς πολλά από τα μοντέλα της Dacia, η οποία ανήκει στη γαλλική Renault. Ίσως Ο λόγος να είναι ότι η θυγατρική της Renault τροφοδοτεί τη Dacia με τους προηγούμενης γενιάς τους κινητήρες. Χαρακτηριστικός είναι ο πόλεμος που είχε κηρύξει μία από τις μεγαλύτερες εκπομπές αυτοκίνησης στην Βρετανία στο Sandero, το όποιο ανήκει στη Dacia. Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά που φαίνεται και στον τίτλο, του συγκεκριμένου κειμένου που αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Το Dacia Duster, δεν πτοείται με τίποτα, αφού μέσα σε μία τετραετία έχει κατορθώσει να πουλήσει 1.000.000 μονάδες ανά τον κόσμο.
Στη μονάδα παραγωγής της Renault, στην Κουριτίμπα της Βραζιλίας, κατασκευάστηκε το Duster υπ’ αριθμόν 1.000.000, το οποίο προοριζόταν για πελάτη της περιοχής. Το Duster, φιλοξενώντας στο καπό του τόσο το σήμα της Renault όσο και της Dacia, πωλείται σήμερα σε 100 χώρες, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζεται σε 5 διαφορετικές μονάδες παραγωγής, οι οποίες βρίσκονται στη Ρουμανία, στη Βραζιλία, στην Κολομβία, στη Ρωσία και στην Ινδία.
Με το σήμα της Renault, το Duster διατίθεται σε αρκετά απαιτητικές αγορές, όπως η Ρωσία όπου το ψυχρό κλίμα απαιτεί ειδική διαχείριση των θερμοκρασιών, η Βραζιλία όπου διατίθεται μία έκδοση flex-fuel αλλά και η Ινδία όπου το εσωτερικό διαμορφώνεται με άλλο τρόπο ώστε να φιλοξενήσει το τιμόνι του οδηγού στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.
Από την άλλη πλευρά, έχοντας το σήμα της Dacia, το Duster αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές στις υπόλοιπες αγορές, αφού οι μεγάλοι χώροι, η ικανότητα κίνησης σε όλες τις επιφάνειες και η χαμηλή τιμή του, προσφέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του.
Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε τις πέντε μεγαλύτερες αγορές του Duster παγκοσμίως, οι οποίες βοήθησαν τις ετήσιες πωλήσεις του μοντέλου να ξεπεράσουν τις 376.000 μονάδες για το 2013.
Χώρα
|
Εταιρία
|
Πωλήσεις από την πρώτη κυκλοφορία
|
Ρωσία
|
Renault
|
151.633
|
Γαλλία
|
Dacia
|
145.612
|
Βραζιλία
|
Renault
|
117.303
|
Ινδία
|
Renault
|
85.974
|
Γερμανία
|
Dacia
|
70.159
|
Κλείνοντας, σημαντικό είναι να παραθέσουμε τα λόγια του Προέδρου του Entry Programme του ομίλου της Renault, Arnaud Deboeuf, ο οποίος χαρακτήρισε το Duster ως μία πραγματική παγκόσμια επιτυχία, προσθέτοντας πως με τα εμβλήματα των δύο εταιριών, με τα οποία διατίθεται το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει καταφέρει να καλύψει τόσο τις ειδικές ανάγκες κάποιων αγορών, όσο και τις γενικότερες ανάγκες των καταναλωτών.
Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας