Το δυνατότερο Type R ένα βήμα πριν την παραγωγή

ByXenofwntas

08/10/2014
Το δυνατότερο Type R ένα βήμα πριν την παραγωγή

honda civic type r 1Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Παρίσι πέραν των νέων μοντέλων, όλοι περιμένουν να δουν τις γρήγορες εκδόσεις που κάθε εταιρεία έχει να προτείνει. Εκεί η Honda παρουσίασε επίσημα το πιο γρήγορο Civic Type R, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή. Τι διαφορετικό έχει αυτό το Type R από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής; Το κουμπί “+R”. Το εν λόγω κουμπί βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι και με το που ενεργοποιείται από τον οδηγό, διαφοροποιείται η απόκριση του κινητήρα και η αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης.

Τα αμορτισέρ τόσο εμπρός, όσο και πίσω, ρυθμίζονται σε τέσσερις θέσεις, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος, έτσι ώστε η οδήγηση να γίνεται εύκολη γι’ αυτόν που προτιμά την άνεση και πιο σκληρή, για όσους προτιμούν κάτι πιο γρήγορο. Χαρακτηριστικό του νέου Civic Type R είναι ότι στις εμπρός αναρτήσεις έχουν γίνει επεμβάσεις προκειμένου η ροπή να μεταφέρεται ομαλά στους τροχούς, περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο της αλλαγής διεύθυνσης κατά την απότομη επιτάχυνση.

honda civic type r 2Το γρηγορότερο Civic Type R θα τροφοδοτηθεί μηχανικά από τον i – VTEC κινητήρα της Honda, χωρητικότητας δύο λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους. Όσον αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων, το νέο Type R θα ακολουθήσει τον προκάτοχό του, χρησιμοποιώντας το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων. Το ευρωπαϊκό μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να βρεθούν στις αντιπροσωπείες του νησιού κατά τη διάρκεια του 2015, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.