Το δεύτερο θεματικό πάρκο της Ferrari

ByXenofwntas

17/03/2014

ferrari-park-2Η Ferrari είναι πασίγνωστη σε όλους μας, τόσο για τα super car, όσο και για την ομάδα που διατηρεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1. Η ιταλική φίρμα όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αφού πριν καιρό κατασκεύασε το πρώτο θεματικό πάρκο στο Ντουμπάι. Τώρα η Port Aventura Entertainment SAU, θυγατρική της Investindustrial προχώρησε σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα και την ισπανική κυβέρνηση για το Ferrari Land, το οποίο θα είναι το δεύτερο θεματικό πάρκο.

Στη Βαρκελώνη βρέθηκε χώρος 75.000 τετραγωνικών μέτρων μέσα στο θέρετρο Port Aventura, μια περιοχή έξω από τη Βαρκελώνη, και θα περιλαμβάνει μια ποικιλία από νέα και συναρπαστικά αξιοθέατα της Ferrari για τους λάτρεις όλων των ηλικιών. Είναι μια ευκαιρία για όλη την οικογένεια να ζήσει και να ανακαλύψει τον κόσμο της Ferrari. Θα κατασκευαστεί μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων χωρητικότητας 250 κλινών, για να φιλοξενεί τους επισκέπτες, καθώς επίσης θα περιλαμβάνει εστιατόρια και προσομοιωτή οδήγησης.

Το έργο περιλαμβάνει μια συνολική επένδυση ύψους 100.000.000€, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει το 2016. Το Port Aventura δέχεται ήδη 4.000.000 επισκέπτες το χρόνο, από τους οποίους το 50% προέρχονται από χώρες εκτός της Ισπανίας, οπότε φανταστείτε όταν λειτουργήσει το πάρκο της Ferrari πόση αύξηση θα σημειωθεί από πλευράς τουρισμού.

ferrari-park-1Ένας από τους συνεταίρους της Investindustrial ο Andrea Bonomi δήλωσε “Το PortAventura είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα του τουρισμού στην Ευρώπη, ενώ η Ferrari είναι η εταιρεία που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την Ιταλία. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών δημιουργεί έναν ισχυρό συνδυασμό, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες και των δύο εμπορικών σημάτων μια μοναδική εμπειρία. Είμαστε υπερήφανοι που θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη της Ferrari”.

O Andrea Perrone, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari δήλωσε “Μετά την επιτυχία της Ferrari στο Abu Dhabi λάβαμε πολλές αιτήσεις για την ανάπτυξη νέων θεματικών πάρκων. Εμείς αναλύσαμε τις διάφορες προτάσεις και αποφασίσαμε να δεχτούμε αυτή της Investindustrial, διότι είναι ένα πολύ συμπαγές σχέδιο, με το οποίο θα εξαπλωθεί η μαγεία της Ferrari στην Ισπανία, μια χώρα όπου έχουμε πολλούς υποστηρικτές και λάτρεις. Εμείς θα συνεχίσουμε, αξιολογώντας και άλλες προτάσεις για τα θεματικά πάρκα εκτός Ευρώπης”.

ferrari-park-3Μπορεί να μη γνωρίζουμε ακόμα το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, αλλά το σίγουρο είναι πως τα ταξιδιωτικά γραφεία θα περιλαμβάνουν το θεματικό πάρκο μέσα στα πακέτα για τη Βαρκελώνη. Άλλωστε πιστεύουμε πως μια τέτοια εμπειρία αξίζει να τη ζήσει κάποιος.