Στη Βαρκελώνη βρέθηκε χώρος 75.000 τετραγωνικών μέτρων μέσα στο θέρετρο Port Aventura, μια περιοχή έξω από τη Βαρκελώνη, και θα περιλαμβάνει μια ποικιλία από νέα και συναρπαστικά αξιοθέατα της Ferrari για τους λάτρεις όλων των ηλικιών. Είναι μια ευκαιρία για όλη την οικογένεια να ζήσει και να ανακαλύψει τον κόσμο της Ferrari. Θα κατασκευαστεί μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων χωρητικότητας 250 κλινών, για να φιλοξενεί τους επισκέπτες, καθώς επίσης θα περιλαμβάνει εστιατόρια και προσομοιωτή οδήγησης.
Το έργο περιλαμβάνει μια συνολική επένδυση ύψους 100.000.000€, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει το 2016. Το Port Aventura δέχεται ήδη 4.000.000 επισκέπτες το χρόνο, από τους οποίους το 50% προέρχονται από χώρες εκτός της Ισπανίας, οπότε φανταστείτε όταν λειτουργήσει το πάρκο της Ferrari πόση αύξηση θα σημειωθεί από πλευράς τουρισμού.
O Andrea Perrone, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari δήλωσε “Μετά την επιτυχία της Ferrari στο Abu Dhabi λάβαμε πολλές αιτήσεις για την ανάπτυξη νέων θεματικών πάρκων. Εμείς αναλύσαμε τις διάφορες προτάσεις και αποφασίσαμε να δεχτούμε αυτή της Investindustrial, διότι είναι ένα πολύ συμπαγές σχέδιο, με το οποίο θα εξαπλωθεί η μαγεία της Ferrari στην Ισπανία, μια χώρα όπου έχουμε πολλούς υποστηρικτές και λάτρεις. Εμείς θα συνεχίσουμε, αξιολογώντας και άλλες προτάσεις για τα θεματικά πάρκα εκτός Ευρώπης”.