Το ασφαλέστερο Volvo V40

ByXenofwntas

14/01/2014

Η Volvo φημίζεται για τα ασφαλή οχήματα που δημιουργεί και επιβεβαίωση αυτού, είναι τα εκπληκτικά αποτελέσματα που πετυχαίνουν τα μοντέλα της στα διάφορα τεστ ασφάλειας που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Σε ένα τέτοιο τεστ υποβλήθηκε το VolvoV40 και κατάφερε για μία ακόμα φορά να σπάσει τα ρεκόρ. Την καλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία επιβατικών οχημάτων απέσπασε το εν λόγω μοντέλο στο 2013 NCAP τεστ της Κίνας.

Το ανανεωμένο από το 2012, NCAP China τεστ περιέχει πλέον μία ακόμα δοκιμασία στο πρόγραμμά του, αυτή των συγκρούσεων στο πίσω μέρος, με σκοπό την αξιολόγηση της προστασίας που προσφέρουν τα αυτοκίνητα για τον αυχένα των επιβατών. Η Volvo έχει εισαγάγει ένα νέο σύστημα για την παροχή αυξημένης ασφάλειας σε τέτοιες περιπτώσεις, το οποίο ονομάζεται Whiplash Protection System (WHIPS) και βοηθά τόσο σε συγκρούσεις από τα πλάγια όσο και από πίσω. Χάρη σε αυτό το σύστημα το Volvo V40, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 58,2 πόντων που λαμβάνει πέντε αστέρια, αποτελώντας την καλύτερη βαθμολογία για τις κατηγορίες A και B.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως το V40 κατέχει την καλύτερη βαθμολογία στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών στο EuroNCAP με 98% βαθμολογία, καθώς και την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών στην ασφάλεια των πεζών.

Ο τεχνικός σύμβουλος ασφάλειας της Volvo, Thomas Broberg, δήλωσε “Το V40 φτιάχτηκε ώστε να είναι ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την επιτυχία, τόσο στο EuroNCAP, όσο και στο ANCAP”. Για την επιτυχία στο China NCAP ανέφερε “Είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί το V40 και πιο συγκεκριμένα το Safety Cage που χρησιμοποιεί το μοντέλο, αλλά και τα υπόλοιπα συστήματα, όπως ο αερόσακος πεζών, προσφέρει ασφάλεια υψηλών προδιαγραφών. Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2020, κανείς να μην τραυματίζεται ή να πεθαίνει μέσα σε ένα Volvo, ενώ ο μακροχρόνιος στόχος της εταιρίας είναι η πλήρης αποφυγή ατυχημάτων.” Τους στόχους αυτούς η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρεί να τους επιτύχει μέσα από την συνεχή εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας