Το απόλυτο οικογενειακό μοντέλο των Γάλλων

ByXenofwntas

13/03/2014

citroen-c5-tourer-1Μετά το γνωστό σε όλους μας Citroen C5, που θεωρείται η λιμουζίνα της γαλλικής εταιρείας, οι Γάλλοι παρουσίασαν στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται στη Γενεύη μέχρι τις 16 Μαρτίου την απόλυτη οικογενειακή έκδοση του μοντέλου. Το νέο C5 Crosstourer είναι το μοντέλο που μπορείτε να φορτώσετε ότι θέλετε, αφού είναι ευρύχωρο, διαθέτοντας μεγάλους χώρους.

Ο all-road σχεδιασμός προσδίδει στη νέα έκδοση μια δυναμική προσωπικότητα με ειδικά σχεδιασμένες τις προεκτάσεις των φτερών, που συνδυάζονται με τις κατά μήκος ματ γκρι μπάρες οροφής και τις ασορτί  ζάντες αλουμινίου 18”. Υπάρχουν προστατευτικά fairing στους προφυλακτήρες και χρωμιομένοι καθρέπτες, ενώ το αμάξωμα είναι 15 χιλιοστά πιο υψηλό από το έδαφος σε σχέση με το C5.

citroen-c5-tourer-3Οι Γάλλοι έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην άνεση του αυτοκινήτου και το πέτυχαν χάρη στο σύστημα Hydractive III και την ανάρτησης. Το σύστημα προσαρμόζει την ευελιξία, ρυθμίζοντας τις αποσβέσεις των αναρτήσεων σύμφωνα με τις εντολές του οδηγού και του οδοστρώματος για βέλτιστη άνεση σε όλες τις περιστάσεις. 

Σε χαμηλότερες ταχύτητες το C5 Crosstourer ρυθμίζεται σε δύο ύψη, είτε 6 εκατοστά από το έδαφος έως 10 χλμ/ώρα, είτε έως 4 εκατοστά με ταχύτητα έως 40χλμ/ώρα. Το μεταβλητό ύψος του αμαξώματος καθιστά τη φόρτωση ευκολότερη, με την αύξηση ή τη μείωση του μαρσπιέ από το χώρο φόρτωσης. Επίσης στον εξοπλισμό διατίθεται cruise control που βελτιώνει την πρόσφυση σε χιόνι και λάσπη, κάμερα οπισθοπορείας και δερμάτινα καθίσματα με μασάζ οσφυϊκούς υποστήριξης με ηλεκτρική ρύθμιση.

citroen-c5-tourer-2Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτηθεί με όλους τους κινητήρες της γαλλικής εταιρείας, εκτός της πετρελαιοκίνητης HDi και e-HDi με τη μέγιστη ισχύ των 115 ίππων. Το νέο Citroen C5 Crosstourer θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδα εξοπλισμού Millenium και Exclusive, με τιμές που ξεκινούν από 32.000€.