Το έξυπνο κλειδί της BMW

ByXenofwntas

26/12/2013

Όλοι μας έχουμε μάθει τα κλειδιά του αυτοκινήτου να μπαίνουν στις κλειδαριές και τη μίζα θέτοντας σε λειτουργία τον κινητήρα. Οι Γερμανοί της BMW δεν έμειναν μόνο σε αυτή τη λειτουργία, αλλά δημιούργησαν ένα νέο κλειδί που δεν έχει καμία σχέση με τα κοινά κλειδιά των αυτοκινήτων.

Το έξυπνο κλειδί της γερμανικής εταιρείας ετοιμάστηκε για το i8, που όμως ακόμα δεν έχουμε καμιά πληροφορία για το πότε θα το δούμε στην παραγωγή. Το νέο κλειδί αποτελείται από μια LCD οθόνη υψηλής ανάλυσης, η οποία παρέχει στον οδηγό διάφορες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο όπως το υπόλοιπο ενέργειας των μπαταριών του ηλεκτροκινητήρα, το χρόνο φόρτισης, το πόσο χρόνο χρειάζεται ακόμα για να φορτίσει πλήρως καθώς και την απόσταση που μπορεί να διανύσει. Φυσικά παρέχονται και οι υπόλοιπες λειτουργίες που κάνουν και τα απλά κλειδιά.

Το hitech κλειδί της BMW i8 είναι σίγουρα κάτι νέο για την αυτοκίνηση, με τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας να πρωτοπορούν, προσφέροντας νέες τεχνολογίες που εξελίσσονται συνεχώς στην αυτοκίνηση.