Τα Datsun αναβιώνουν

ByXenofwntas

25/01/2014

Η θυγατρική της Nissan που με τα Datsun είχε γεμίσει όλη την ελληνική επικράτεια αναβιώνει και πάλι με νέα μοντέλα που δε θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν τους. Το νέο I2 θα το δούμε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου που θα γίνει στο Νέο Δελχί της Ινδίας 5 με 11 Φεβρουαρίου.

Αν και η παρουσίασή του δεν είναι μακριά, δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφορία. Μηχανικά πιθανολογείται πως θα υπάρξουν οικονομικοί κινητήρες, οι οποίοι θα είναι περίπου ίδιοι με το Dacia Sandero, με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 75 ίππους, καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ και εδώ να είναι 75 ίπποι. 

Περισσότερες λεπτομέρειες θα είμαστε σε θέση να σας μεταφέρουμε μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Datsun που αρχικά προορίζεται για τις αγορές της Ινδίας, Αφρικής και της Ρωσίας. Αυτό που αναρωτιόμαστε ωστόσο είναι εάν ένεκα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα δούμε ξανά την αυτοκινητοβιομηχανία να φέρνει τα εμπρός πίσω με παρόμοια μοντέλα και εάν φυσικά αυτό ισχύσει σε όλο τον πλανήτη. Γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε στους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους με τις Lamborghini και τις Mustang ή σε αυτούς της Ιταλίας με τις Maserati και Ferrari να παρελαύνουν, τα ανανεωμένα μεν Datsun δε.