Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί στο νέο Subaru Impreza WRX (www.onlydriving.gr/subaru-impreza-wrx) το οποίο θα κάνει την επίσημη πρώτη στην έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες. Τώρα διέρρευσε το φυλλάδιο παραγγελιών του ιαπωνικού μοντέλου. 

Έτσι τα WRX και WRX STi διαθέτουν το AFL (Axle Forward Layout) chassis με τους Ιάπωνες να είναι σίγουροι για το χειρισμό και τη σταθερότητα του αμαξώματος. Το AFL είναι ένα καινούργιο σύστημα με το οποίο τοποθετείται ο μπροστινός άξονας πιο μπροστά επιτρέποντας στον κινητήρα να μπει πιο πίσω και χαμηλότερα βελτιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την κατανομή του βάρους του αμαξώματος. Στον εξοπλισμό θα υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 17” στο γνωστό χρυσαφί χρώμα της Subaru.

Συμφωνά με τις πληροφορίες το WRX θα εφοδιαστεί με τον 4κύλιδρο turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων συνοδευόμενο από ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 33,3 κιλά, με το 0-100 να γίνεται σε 5,9”. Από την άλλη πλευρά το WRX STi εφοδιάζεται με τον turbo κινητήρα των 2,5 λίτρων που συνδυάζεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 304 ίπποι, η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 39,6 κιλά και το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,4”. Εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία την αποκάλυψη του.