Η Nissan παρουσίασε το νέο πρόσωπο των ταξί του Λονδίνου, τα οποία επανασχεδιάστηκαν έτσι ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως τα πιο εμβληματικά μαύρα ταξί της πρωτεύουσας. Βασισμένο στην πολύ επιτυχημένη και πολλαπλών χρήσεων πλατφόρμα NV200 της Nissan, το όχημα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ως ένα τολμηρό και συναρπαστικό αυτοκίνητο τον Αύγουστο του 2012. Με την ύπαρξη του νέου ταξί η ιαπωνική εταιρεία  απάντησε στα σχόλια από το γραφείο του Δημάρχου του Λονδίνου και άλλες  οργανώσεις, οι οποίες ήταν αντίθετες στο νέο ταξί ωθώντας τη Nissan να επανασχεδιάσει το όχημα, έτσι ώστε να αντανακλά τα παραδοσιακά μαύρα ταξί.

Το πρόσφατα ανασχεδιασμένο ταξί έχει αναπτυχθεί για το Λονδίνο, από τη Nissan Design Europe (NDE) στο Paddington, το οποίο είναι το ίδιο κέντρο σχεδιασμού για το Qashqai και το Juke. Το νέο ταξί λοιπόν θα ξεκινήσει να παράγεται το Δεκέμβριο του 2014 με ένα σύγχρονο, καθαρό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων συνδυαζόμενο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον η Nissan θα ξεκινήσει μια ηλεκτρική έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων του NV200 το 2015.

Η Nissan έχει παρελθόν στην αγορά ταξί του Λονδίνου με τον TD27 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,7 λίτρων που τοποθετείται στα FX4 “Fairway” και TX1 μαύρα ταξί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 90, έχοντας λάβει τα εύσημα αναφορικά με την αξιοπιστία και την αντοχή του. Κατά την ανάπτυξη του NV200 ταξί η Nissan έχει συμμορφωθεί με τους αυστηρούς ThL κανονισμούς που συμπεριλαμβάνουν και τον απαιτούμενο 7,6 μέτρων κύκλο στροφής γύρω από τον εαυτό του. 

Το ταξί NV200 cab του Λονδίνου αποτελεί μέρος του παγκόσμιου προγράμματος ταξί της Nissan, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη και το Τόκυο. Ο σχεδιασμός της έκδοσης του Λονδίνου είναι κατ’ όπιν παραγγελίας, κάτι που αντικατοπτρίζει την πλούσια κληρονομιά και το στάτους του Λονδίνου με τα μαύρα ταξί. 

Μεταξύ των συγκεκριμένων αλλαγών που έχουν γίνει στο εμπρόσθιο τμήμα του είναι οι στρογγυλοί προβολείς και η επανασχεδιασμένη μάσκα με τον ολοκαίνουργιο μπροστινό προφυλακτήρα και ο LED φωτισμός της πινακίδας στην οροφή του οχήματος για την καλύτερη προβολή του. 

Ο Διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού του NDE, Darryl Scriven, δήλωσε: “Έχοντας ήδη ξεπεράσει τις μοναδικές τεχνικές προκλήσεις που παρουσιάζονται από την ανάπτυξη κατασκευάσαμε ένα νέο όχημα που το γραφείο του Δημάρχου και οι οδηγοί ταξί ήταν πολύ πρόθυμοι στο να διατηρήσουμε το χαρακτήρα της μεταφοράς, γεγονός που το καθιστά σε κάτι που κάνει τους ανθρώπους  της πόλης να είναι πολύ υπερήφανοι. Οι κύριες προκλήσεις αφορούσαν στη διασφάλιση των πελατών στο να αναγνωρίζουν εύκολα το ταξί. Όντας στο Λονδίνο ήμασταν σε θέση να βγούμε έξω και να συζητήσουμε τόσο με τους οδηγούς ταξί για το τί ήταν σημαντικό για αυτούς, όσο και να εξετάσουμε από πλευράς πελατών το όχημα.”.

Η Nissan μέσω του αντιπρόσωπου, Glyn Hopkin, θα διαθέτει τα νέα  Nissan NV200 ταξί στο Λονδίνο από τον ειδικά διαμορφωμένο, υπερσύγχρονο χώρο εκθέσεων, η βάση του οποίου βρίσκεται στο Canary Wharf.

Η Nissan επίσης προχωρά σε μια πρωτοποριακή εργασία στον τομέα της αειφόρου αυτοκίνησης, κατασκευάζοντας ένα 100% ηλεκτρικό ταξί, το eNV200, το οποίο στοχεύει να το έχει στους δρόμους του Λονδίνου μέχρι το 2020, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ταξί με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τέλος, το ηλεκτρικό ταξί της Nissan θα είναι στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου πιλοτικά από το 2015.