Οι τεχνολογίες που αναπτύσσει η Audi για το μέλλον, έστω και μέσα από πιλοτικά συστήματα, προσφέρουν στον οδηγό εξοικονόμηση χρόνου και σαφώς μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων. Η γερμανική εταιρεία δοκιμάζει πιλοτικά στα αυτοκίνητά της ένα νέο σύστημα, το οποίο θα παρκάρει το αυτοκίνητο, χωρίς καν να χρειάζεται να βρίσκεται μέσα σε αυτό ο οδηγός. Φυσικά όταν το θελήσει ο ίδιος ο οδηγός θα επιστρέφει από τη θέση που ήταν με μια εντολή που δίνεται μέσω του smartphone. Και εάν αυτό ακούγεται επιστημονική φαντασία, εμείς θα σας εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται, ταυτόχρονα όμως μπορείτε να το οπτικοποιήσετε μέσω του video(http://www.youtube.com/watch?v=rgN8MOrss40).
Η γερμανική εταιρεία στα πλαίσια της ανάπτυξης των οχημάτων της παρουσίασε στην έκθεση CES που διεξήχθη στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α. ένα νέο σύστημα, το οποίο τοποθετείται στο αυτοκίνητο και του δίνει τη δυνατότητα να παρκάρει μόνο του. Όταν ο οδηγός φτάσει στον προορισμό του, βγαίνει από το αυτοκίνητο και μέσω του τηλεφώνου του δίνει εντολή να πάει το αυτοκίνητο είτε σε κάποιο χώρο στάθμευσης, είτε σε κάποια ελεύθερη θέση parking. Με το πάτημα του κουμπιού το αυτοκίνητο ανιχνεύει τους διαθέσιμους χώρους, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας τοίχων ή άλλων παρεμβολών και όταν βρει την κατάλληλη θέση παρκάρει μόνο του είτε σε υπέργειους, είτε σε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Όταν τελειώσει η όλη διαδικασία ο οδηγός ενημερώνεται μέσω του smartphone για το πού ακριβώς έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.
Το σύστημα ενεργοποιείται μέσω ενός υπολογιστή που επεξεργάζεται τα δεδομένα, δίνοντας εντολή στους αισθητήρες λέιζερ και μέσω της ανίχνευσης του χάρτη γίνεται η διαδικασία στάθμευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λειτουργούν 12 αισθητήρες και τέσσερις κάμερες. Οι Γερμανοί για τη συγκεκριμένη τεχνολογία βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές της έκθεσης για την καινοτόμο ιδέα τους, κάτι που αποδεικνύεται αρκετά σημαντικό, εάν αναλογιστούμε ότι επρόκειτο για μαζική έκθεση καινοτόμων τεχνολογιών.
Κλείνοντας δε θα αρνηθούμε ότι όντως αποτελεί τεχνολογία που θα λύσει τα χέρια ανθρώπων που δυσκολεύονται να παρκάρουν σε περιορισμένους χώρους, ωστόσο παράλληλα αφαιρεί τμήμα από τις αρμοδιότητες του οδηγού με την κλασσική έννοια. Και ενώ όλα αυτά παρουσιάζονται με περιττή άνεση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, εμείς αναρωτιόμαστε, μήπως το 2014 είναι η απαρχή του Star Wars στην αυτοκίνηση;