Τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών ασφαλείας του Euro NCAP

ByXenofwntas

06/09/2014
Τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών ασφαλείας του Euro NCAP

mercedes benz gla euro ncap 1Ο οργανισμός δοκιμών ασφαλείας Euro NCAP προχώρησε σε νέες δοκιμές ασφαλείας δοκιμάζοντας τα Citroen Berlingo, Mercedes – Benz GLA Class, Nissan e – NV200 Evalia, Toyota Aygo και Renault Twingo. Νικητής όλης αυτής την άτυπης μάχης, ήταν η Mercedes – Benz GLA Class, η οποία απέσπασε και τα 5 αστέρια.

Το γερμανικό μοντέλο βαθμολογήθηκε με 96% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 88% στην προστασία ανηλίκων, 67% στην προστασία πεζών και 70% στην προστασία των συστημάτων ασφαλείας. 4 αστέρια πήραν τα δύο μικρά μοντέλα Toyota Aygo και Renault Twingo. Συγκεκριμένα το Aygo βαθμολογήθηκε με 80% στην προστασία ενήλικων και ανήλικων επιβατών, 62% στην προστασία πεζών και 56% στα συστήματα ασφαλείας. Το Renault Twingo βαθμολογήθηκε με 78% στην προστασία των ενήλικων επιβατών και 81% στην προστασία ανήλικων επιβατών, 68% στην προστασία πεζών και 56% στην προστασία των συστημάτων ασφαλείας.

Με 3 αστέρια βαθμολογήθηκαν τα επαγγελματικά Citroen Berlingo και Nissan e – NV200 Evalia. Το γαλλικό μοντέλο βαθμολογήθηκε με 56% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 74% στην προστασία ανήλικων επιβατών, 63% στην προστασία πεζών και 48% στα συστήματα ασφαλείας. Τέλος, το Nissan e-NV200 Evalia πήρε 75% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 80% στην προστασία ανήλικων επιβατών, 60% στην προστασία πεζών και μόλις 38% στην προστασία των συστημάτων ασφαλείας.