Τέλος το iQ

ByXenofwntas

05/04/2014

toyota-iq-1Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το iQ της Toyota όλοι το χαρακτήριζαν ως την έξυπνη λύση, όχι μόνο εξαιτίας του ονόματος, αλλά και για τις μικρές διαστάσεις που το έκανε ευκίνητο μέσα στους δύσκολους δρόμους της πόλης, επιτρέποντάς του με άνεση την εύρεση μιας θέσης parking. Αν και την πρωτοπορία σε τέτοιου είδους οχήματα την είχε το Smart, το iQ φαινόταν ως μια ανταγωνιστική λύση που όμως δε φαίνεται να ευδοκίμησε. Ακόμα και οι έξυπνες ιδέες έχουν ένα τέλος και αυτό για το iQ θα είναι το τέλος του 2014.

Οι χαμηλές πωλήσεις του μοντέλου, σε συνδυασμό με την τσιμπημένη τιμή, ανάγκασε τους ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας να αποφασίσουν να σταματήσουν την παραγωγή του iQ, βάζοντας έτσι ένα ακόμη μοντέλο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αν και το iQ προσέφερε πλούσιο εξοπλισμό, τα περισσότερα από 13.000€ που κόστιζε έκαναν απαγορευτική την απόκτησή του. 

Μόλις πριν ενάμιση χρόνο η Toyota είχε παρουσιάσει και την ηλεκτρική εκδοχή του, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 68 ίππους, το οποίο όμως παρέμεινε ως πρωτότυπο και δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή του στους δρόμους. Με την παρουσίαση του νέου Aygo που φαίνεται να αποτελεί τη ξεκάθαρη επιλογή της Toyota, σχετικά με το ποιο θα είναι το μικρότερο όχημα της εταιρείας, η απόφαση για να σταματήσει η παραγωγή του iQ δεν ήταν καθόλου δύσκολη.