Συλλεκτική Ford Mustang

ByXenofwntas

02/05/2014

ford-mustang-50-year-limited-edition-2Η αμερικάνικη Ford πριν λίγες ημέρες γιόρτασε τα 50 χρόνια του Ford Mustang, όπως σας είχαμε ενημερώσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα (www.onlydriving.gr/ford-mustang-50-years). Εκεί είδαμε τη νέα Ford Mustang Convertible να βρίσκεται στον 86ο όροφο του Empire State Building. Μετά από αυτή την εκδήλωση οι Αμερικάνοι ετοίμασαν και ένα ακόμα συλλεκτικό μοντέλο με την ονομασία Ford Mustang 50 Year Limited Edition.

Η συλλεκτική Mustang είναι βασισμένη στο νέο μοντέλο της Mustang όμως αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι το επιπλέον πακέτο performance pack, το οποίο διαθέτει διαφορετική μάσκα, λεπτομέρειες χρωμίου, δερμάτινο τιμόνι με ειδικές ραφές και λεπτομέρειες αλουμινίου στο ταμπλό. Επίσης, προσφέρονται 6πίστονες δαγκάνες της Brembo και ζάντες αλουμινίου 19”, με ελαστικά P-Zero της Pirelli, με διαστάσεις 255/40 μπροστά και 275/40 πίσω. Τέλος, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε λευκό η μπλε χρωματισμό.

ford-mustang-50-year-limited-edition-3Μηχανικά δε δέχτηκε καμία βελτίωση παραμένοντας με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 426 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 54 κιλά. Η κίνηση μεταδίδεται, είτε μέσω του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, είτε μέσω του αυτομάτου 6τάχυτου κιβωτίου, προσφέροντας επιπλέον διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η Ford Mustang 50 Year Limited Edition θα είναι διαθέσιμη μόλις σε 1.964 κομμάτια, με το κάθε ένα από αυτά να έχει ειδικό ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό του κάθε αυτοκινήτου υπογεγραμμένο από τον Bill Ford. Η επιλογή του αριθμού των 1.964 κομματιών, προκύπτει από το συνολικό αριθμό που κυκλοφόρησε η Mustang της πρώτης γενιάς. Όσοι ενδιαφέρεστε υπομονή μέχρι το φθινόπωρο, όπου και αναμένεται να κυκλοφορήσει.