Συλλεκτική και πανάκριβη Ferrari

ByXenofwntas

26/10/2014
Συλλεκτική και πανάκριβη Ferrari

Η Ferrari μπορεί να άλλαξε Πρόεδρο και επίσημα εδώ και λίγες ημέρες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν σταματήσει η διαδικασίες κατασκευής νέων η επετειακών μοντέλων. Η ιταλική φίρμα δημιούργησε ένα συλλεκτικό μοντέλο για τον εορτασμό των 60 χρόνων που βρίσκεται στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, με το πλήρες όνομα να είναι Ferrari F60 America.

Βέβαια όπως ξεχωρίζεται και από τη φωτογραφία δε πρόκειται για κάποιο νέο μοντέλο αλλά για μία ανοιχτή εκδοχή της F12 Berlinetta. Όμως εμφανής είναι και η επιρροή από τη 275 GTS – 4 NART Spider, αφού το χρώμα της θυμίζει το μοντέλο του 1967. Για να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ το μοντέλο οι άνθρωποι της Ferrari προτίμησαν τη μαλακή οροφή, η οποία δουλεύει χειροκίνητα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει αμέσως η διχρωμία των bucket καθισμάτων, αφού του οδηγού είναι κόκκινο και του συνοδηγού μαύρο.

ferrari f60 america 2Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός V12 χωρητικότητας 6,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 740 ίππους. Σε συνδυασμό με το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων των 7 σχέσεων το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,1”. Όσοι σκέφτεστε την αγορά του, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσετε, αφού θα κυκλοφορήσει μόνο στην αμερικάνικη αγορά, μόλις σε 10 κομμάτια, ενώ η τιμή της ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 2.000.000€