Ο αείμνηστος και πολυαγαπημένος βραζιλιάνος οδηγός της F1 Aryton Senna, είχε πάθος με τα αυτοκίνητα της Honda και συγκεκριμένα με το NSX. Το μαύρο NSX μοντέλο του 1992 που ανήκει στο Senna θα βγει στο σφυρί από την εταιρεία δημοπρασιών του Silverstone Race στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του “Retro Classic Car & Sales”.

Μετά τον τραγικό θάνατο του Senna στην Imola το 1994, το αυτοκίνητο παρέμεινε στο γκαράζ του σπιτιού του στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, όπου δεν επιτρεπόταν να το αγγίξει ή να το οδηγεί κανείς.Μετά από δύο χρόνια το αυτοκίνητο πωλήθηκε σε αγοραστή που το κράτησε μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα και το 1998 αγοράστηκε από τον Antonio Carlos de Almeida Braga, στενό προσωπικό φίλο, καθώς και σύμβουλο του Senna.

Η δημοπρασία εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τις 100.000€, αφού διαθέτει μαύρο δερμάτινο σαλόνι, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει διανύσει μόλις 50.880 χιλιόμετρα. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό του και αυτό ίσως αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο να μαζευτούν περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές. Φυσικά ένας επιπλέον λόγος είναι ότι ο Senna συμμετείχε προσωπικά στην ανάπτυξη του NSX, λόγω του ότι η Honda προμήθευε κινητήρες για την ομάδα της McLaren F1, κάτι που αναμένεται να επανέλθει και πάλι από τη σεζόν 2015.