Η Ford δίνοντας έμφαση στην τεχνολογία, τη δυναμική σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής δημιούργησε το νέο SUV που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, παρουσιάζοντας το Ford Edge στην έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες. Το νέο γερμανικό μοντέλο είναι ήδη δημοφιλές στις Η.Π.Α. και στην Ασία με τους ανθρώπους της Ford να αισιοδοξούν ότι το ίδιο θα γίνει και στην Ευρώπη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Concept Ford Edge είναι η κομψή και σπορ εμφάνιση, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την οικονομία καυσίμων και τις νέες τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό να κάνει μια άνετη και ευχάριστη οδήγηση. Το νέο όχημα περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης, όπως για παράδειγμα η αυτόματη στάθμευση που δίνει στον οδηγό την άνεση του παρκαρίσματος χωρίς να φοβάται για τίποτα. 

Πλήρης θα είναι η υποβοήθηση στάθμευσης, με μια πρωτότυπη τεχνολογία που βασίζεται στο σύστημα Ford Assist, προσφέροντας τη δυνατότητα στον οδηγό να παρκάρει το όχημά του με το πάτημα ενός κουμπιού, ή ακόμα και από το τηλεχειριστήριο. Το σύστημα αυτό μπορεί να εντοπίσει ένα χώρο στάθμευσης χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες υπερήχων και επιπλέον μπορεί να ξεπαρκάρει από μια δύσκολη θέση στάθμευσης επιτρέποντας στον οδηγό να επιβιβαστεί στη συνέχεια.

Η Ford έχει επίσης ξεκινήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να βελτιώσει το νέο προηγμένο σύστημα αποφυγής εμποδίων. Το σύστημα αυτό προειδοποιεί με ηχητικό σήμα τον οδηγό, εάν στην πορεία του εντοπίσει βραδυκίνητα αντικείμενα ή εμπόδια. Ακόμα και αν ο οδηγός αποτύχει να φρενάρει το σύστημα λειτουργεί αυτόματα φρενάροντας ομαλά το όχημα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση. 

Μηχανικά σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ευρωπαϊκή αγορά προορίζεται με τους EcoBoost κινητήρες 1,6 και 2 λίτρων αλλά ακόμα χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο από γερμανικής πλευράς. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα και η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό μεγέθους 10” που λειτουργεί και με φωνητικό έλεγχο. 

Τέλος, το Ford Edge αναμένεται να έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2017. Αν και ακόμα φαντάζει μακρινό πιστεύουμε πως η αναμονή αξίζει τον κόπο.