Στα σκαριά το νέο Ford GT

ByXenofwntas

14/10/2014
Στα σκαριά το νέο Ford GT

ford gt 1Οι οπαδοί του Ford GT έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, αφού οι ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρείας σκέφτονται να το επαναφέρουν και πάλι στην αγορά. Το 2016 θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από τότε που η Ford, νίκησε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Για αυτό το λόγο η αμερικάνικη εταιρεία δε θα μπορούσε να μείνει χωρίς αυτοκίνητο από το συναρπαστικό αυτό αγώνα. Φαίνεται ότι η εταιρεία που κατασκεύασε το Focus STI ετοιμάζει τις βαλίτσες της και ετοιμάζεται για νέους τίτλους στο γαλλικό αγώνα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν μια ομάδα ανθρώπων της Ford να εργάζονται πάνω σε ένα super car μεσαίου κινητήρα, το οποίο δε θα προορίζεται μόνο για τις αντιπροσωπείες, αλλά θα επαναφέρει τη Ford στο βάθρο στους αγώνες αντοχής.

Ποιος κινητήρας θα τροφοδοτήσει μια τέτοια μηχανή; Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με την αυτοκίνηση γνωρίζει ότι το παλιό Ford GT είχε πολύ περισσότερη δύναμη από τους 550 ίππους και τα 69 κιλά ροπής, αφού ο υπερσυμπιεστής του V8 κινητήρα μπορoύσε να αποδώσει περισσότερα από τα 5.400 κ.εκ., που διέθετε. Αυτό το γνωρίζουμε από τα GT που ιπποδύναμη τους ξεπερνά τους 1.000 ίππους, τα οποία διαγωνίζονται σε αμερικάνικους αγώνες πολλών μιλίων. Ποιος δε θυμάται άραγε το 2013 το Ford GT M2K Motorsports, με τη ισχύ των 2.000 ίππων και τη ταχύτητα να φτάνει στα 447,71 χλμ/ώρα. Ακόμα και μετά τη βελτίωση του V8 κινητήρα, ο οποίος έφτασε τους 662 ίππους και τα 87,2 κιλά ροπής, φαινόταν πως ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορούσε να δώσει περισσότερα από τα αναμενόμενα.

Για το νέο κινητήρα φημολογείται πως θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8, καθώς και ένας ηλεκτροκινητήρας που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ισχύ του νέου Ford GT. Κάνεις όμως δεν αποκλείει και το σενάριο για πιο μικρό V6 κινητήρα, στα πλαίσια του downsizing που γίνεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Όλα αυτά θα φανούν στην πορεία, αφού όπως αναφέραμε το νέο GT αναμένεται να βρεθεί στο στάδιο παραγωγής μέσα στο 2016. Με όποιο κινητήρα και να υπάρχει κάτω από το καπό είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί και αυτό, όσο αγαπήθηκαν από το κοινό και τα παλαιότερα Ford GT.