Σε ένα χρόνο το νέο Volkswagen Passat

ByXenofwntas

30/12/2013

Όσοι αναμένουν το νέο οικογενειακό μοντέλο της Volkswagen το Passat μπορούν να αρχίσουν να μετράνε αντίστροφα, αφού ήδη κυκλοφορεί στην Ευρώπη έστω καμουφλαρισμένο. Το νέο γερμανικό μοντέλο δεν έχει μεγάλες διαφορές από το ήδη υπάρχον, αλλά οι αλλαγές που υπάρχουν είναι εμφανείς διαφοροποιώντας την μορφή του από το μοντέλο που ήδη γνωρίζουμε.

Το νέο Passat θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB την οποία μοιράζονται τα νέα Audi A3, VW Golf, Seat Leon και Skoda Octavia. Το μήκος του θα είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που κυκλοφορεί, φτάνοντας περίπου τα 4,8 μέτρα. Επίσης θα υπάρξει και μια πολυτελής νέα έκδοση εξοπλισμού με το όνομα Vignale.

Στο εξωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στους νέους προφυλακτήρες, τη μεγαλύτερη μάσκα της Volkswagen, τις εισαγωγές αέρα και τα LED φωτιστικά σώματα. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα γίνουν στο εσωτερικό για το οποίο ακόμα δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση. 

Από μηχανικής πλευράς τη βασική έκδοση αναμένεται να αποτελέσει ο TSI κινητήρας χωρητικότητας 1,4 λίτρων, ενώ παράλληλα θα το δούμε και σε υβριδική έκδοση. Στα μελλοντικά πλάνα των Γερμανών είναι και η έκδοση μόνο με ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Volkswagen Passat αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στην παραγωγή θα το δούμε στις αρχές του 2015.