Ρεκόρ για τη SEAT

ByXenofwntas

07/10/2014
Ρεκόρ για τη SEAT

seat ibiza 5000000 1Μία ξεχωριστή στιγμή γιόρτασαν οι άνθρωποι της SEAT, αφού το ιστορικότερο μοντέλο τους έφτασε τις 5.000.000 παραχθείσες μονάδες. Αρχικά σκεφθήκαμε να μην αναφέρουμε το όνομα και να αφήσω την φαντασία σας να δουλέψει αλλά ποιος δε θα έβρισκε ότι αναφερόμαστε στο Ibiza.

Μαζί με τους εορτασμούς για τα 30 χρόνια ζωής του μοντέλου, προστέθηκε και ένας ακόμη λόγος για να γιορτάσουν οι άνθρωποι της εταιρίας, αφού από το Line 1 της παραγωγικής μονάδας της SEAT στο Martorell, βγήκε το υπ’ αριθμόν 5.000.000 Ibiza. Με αφορμή λοιπόν τις επιτυχίες που αναφέραμε, οι άνθρωποι της SEAT ταξίδεψαν στη Γαλλία και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Ibiza πριν από 3 δεκαετίες, ώστε να γιορτάσουν το γεγονός με όλο τον κόσμο της αυτοκίνησης. Βέβαια οι εορτασμοί δε θα είναι ο μόνος λόγος συμμετοχής της SEAT στην Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αφού η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει και το νέο Leon X – PERIENCE, το οποίο θα αποτελέσει την πιο περιπετειώδη έκδοση του compact μοντέλου της εταιρίας.

Μένοντας όμως στο Ibiza, αξίζει να παραθέσουμε μερικές λεπτομέρειες για το best – seller και το επιβατικό μοντέλο με τις περισσότερες εξαγωγές της SEAT. Σχεδόν το 70% των παραχθέντων Ibiza, έχουν περάσει τα σύνορα της Ισπανίας με προορισμό άλλες αγορές όπως τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Μεξικό και 70 ακόμη χώρες, στις οποίες εξάγεται. Το ποσοστό αυτό μεταφρασμένο σε μονάδες φτάνει τα 3.500.000.

Το Ibiza λοιπόν μπαίνει σε μία ξεχωριστή λίστα, έχοντας για συντροφιά μοντέλα εταιριών με μεγάλη διάρκεια ζωής και τεράστιο αριθμό πωλήσεων. Εμείς ευελπιστούμε να δούμε μία ακόμη ειδική έκδοση του Ibiza για τον εορτασμό των 5.000.000 μονάδων, όπως είδαμε και για τα 30 χρόνια ζωής με την περιορισμένη παραγωγής 30th Anniversary Limited Edition.

Δημήτρης Τσιάρας