Πωλείται η πιο περίεργη Lamborghini

ByXenofwntas

13/12/2013

Το 1991 έκανε την εμφάνισή της μια περίεργη Lamborghini με την ονομασία Songa, η οποία βασιζόταν στην πετυχημένη συνταγή της Countach. Φυσικά δεν ήταν δάκτυλος της ιταλικής φίρμας, αφού είχε βάλει στιλιστικά το χεράκι της η Art & Tech για το εμφανισιακό αποτέλεσμα που υπήρξε.

Κυκλοφόρησαν μόνο δύο στην παραγωγή και ο κάτοχος της μιας εκ των δύο αποφάσισε να της βάλει πωλητήριο. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν θα βρεθεί αγοραστής γιατί το πόσο μονό ευκαταφρόνητο δεν είναι, αφού αγγίζει τα 2.380.000€. Το εν λόγω μοντέλο έχει διανύσει μόλις 1.800 χιλιόμετρα κάτι που δείχνει ότι είναι ολοκαίνουργιο παρά τα 22 χρόνια που κουβαλάει επάνω του.

Κατασκευάστηκε από αλουμίνιο και μηχανικά τροφοδοτείται από κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 455 ίππους. Συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με την τελική ταχύτητα να σταματάει στα 325 χλμ/ώρα. Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να σηκώσει ο οβολός του,  το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι ένα ταξιδάκι μέχρι την Ιαπωνία όπου βρίσκεται ο κάτοχος του.