Προσπάθεια επέκτασης της Mercedes-Benz

ByXenofwntas

11/04/2014

mercedes-benz-russia-1Την πιθανότητα της παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στη Ρωσία εξετάζει η Daimler AG, ως μία προσπάθεια επέκτασης της παγκόσμιας παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρίας, προκειμένου να παράγει αυτοκίνητα κοντά στις χώρες που έχουν την περισσότερη ζήτηση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Daimler, Sebastian Wahle, η προσπάθεια δημιουργίας μιας μονάδας παραγωγής στην Ρωσία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αφού αναζητούνται ακόμη οι βασικοί παράμετροι.

Η προσπάθεια αύξησης της παραγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την Mercedes καθώς εάν οι προβλέψεις της εταιρίας για τις πωλήσεις από το 2020 και έπειτα βγουν αληθινές, η ζήτηση είναι αδύνατο να καλυφθεί. Παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις της Mercedes στην Ρωσία μειώθηκαν κατά 5,5% το 2013, με τη μείωση να συνεχίζεται και το 2014 εξαιτίας των διαφόρων συμβάντων στην Κριμαία, οι αναλυτές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βλέπουν πως ο αριθμός αυτοκινήτων σε αναλογία με τον πληθυσμό, είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνον της Γερμανίας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αναμένουν αύξηση των πωλήσεων.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική επένδυση της Mercedes, αφού από την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί πως ποσό ύψους 1.000.000€ πρόκειται να επενδυθεί στην επέκταση της μονάδας παραγωγής της εταιρίας στο Πεκίνο. Στόχος της Mercedes, είναι να επιστρέψει στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία της, θέση την οποία έχει χάσει από την επίσης γερμανική Audi.

Και οι δύο εταιρίες έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα, έτσι ώστε να αυξήσουν την παραγωγή τους, με πρόσφατα παραδείγματα, την δημιουργία νέων μονάδων στην Βραζιλία, ενώ η Audi ετοιμάζει ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Η προσπάθεια της Mercedes για παραγωγή επιβατικών οχημάτων στην Ρωσία ίσως υποστηριχθεί και από την ήδη υπάρχουσα κοινοπραξία της Daimler AG με την KAMAZ, η οποία χρησιμοποιεί τράκτορες της Mercedes, καθώς επίσης προμηθεύετε από τον γερμανικό όμιλο κινητήρες και άξονες για όλα τα μοντέλα της.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας