Ποιός θα σταματήσει τους ταύρους;

ByXenofwntas

03/11/2013

Ο Sebastian Vettel με τον ταύρο του παραμένει ασταμάτητος, ενώ ο Mark Webber απλά τον ακολουθεί κάνοντας άλλη μια φορά το 1-2 για τη Red Bull Racing. Ούτε η δεύτερη θέση στην εκκίνηση μπόρεσε να σταματήσει το Γερμανό, αφού με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο “Seb” πετάχτηκε ανάμεσα σε Webber και Rosberg και βρέθηκε πρώτος από την πρώτη κιόλας στροφή. Από εκεί και πέρα τα πράγματα για την Αυστριακή ομάδα ήταν απλά, κάνοντας την πίστα τα δικά τους παιχνίδια.  

Από χθες στον τεχνικό έλεγχο γνωρίζαμε πως ο Kimi Raikkonen θα εκκινούσε από την τελευταία θέση λόγω τιμωρίας της Lotus εξαιτίας τεχνικού προβλήματος και σήμερα το κακό ολοκληρώθηκε αφού στην πρώτη κιόλας στροφή είχε επαφή και εγκατέλειψε. Ενώ ο Sebastian Vettel είχε εξαφανιστεί από όλους κάνοντας μια ευχάριστη βόλτα στην πανέμορφη Yas Marina, στις πιο πίσω θέσεις γινόντουσαν ομηρικές μάχες με τους Rosberg και Grosjean να παλεύουν για την τρίτη θέση και τους Hamilton, Di Resta, Alonso για την πέμπτη. 

Ο Rosberg κατάφερε να κρατήσει τον Grosjean πίσω του, αλλά στο «τρενάκι» των τριών ο Alonso πέρασε και τους δυο, και ο Di Resta έμεινε μπροστά από τον Hamilton, με τη Mercedes να χάνει έτσι σημαντικούς βαθμούς στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο Vettel πανηγύρισε την 7η συνεχόμενη νίκη του, ο Webber ενώ ξεκίνησε πρώτος, έμεινε δεύτερος, με τη Red Bull Racing να παρακολουθεί από την κορυφή τη μοναδική μάχη που έχει ενδιαφέρον για τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών μεταξύ FerrariMercedes

Από αυτά που βλέπουμε μέχρι σήμερα, ο Vettel λογίζεται το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στους 2 εναπομείναντες αγώνες με τους HamiltonRosberg  και τους AlonsoMassa να προσπαθούν να βοηθήσουν τις ομάδες για μια καλύτερη θέση.