Πλήρης αποκάλυψη για το Infinity Q50 Eau Rouge Concept

ByXenofwntas

14/01/2014

Οι Ιάπωνες της Infiniti εδώ και καιρό αποκάλυπταν κομμάτι κομμάτι το Q50 Eau Rouge. Τώρα μας αποκαλύπτουν όλα τα στοιχεία του νέου μοντέλου. Το Q50 Eau Rouge, στο οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν (www.onlydriving.gr/infiniti-q50-eau-rouge), παρουσίασε η Infinity στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ. Ας δούμε όμως αυτό το εγχείρημα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βάζοντας τα πράγματα με τη σειρά.

Η Infinity, εδώ και 18 μήνες έχει μεταφέρει το κέντρο της στο Hong Kong. Με αυτή την κίνηση, είναι εμφανής η προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, όπως είναι η Κίνα, οι οποίες αποτελούν κύριες αγορές για πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα θέλει να παραμείνει συνδεδεμένη με τη Δύση. Ένας από τους στόχους της Infinity, είναι έως το 2018 να έχει αυξήσει την παραγωγή της κατά 60%. Το μοντέλο που ξεκινά αυτή την “επιθετική” τροχιά για την εταιρία είναι το Q50, το οποίο έχει ήδη μπει στην ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη αγορά.

Όποιος φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα της F1 ακούσει το όνομα EauRouge, σίγουρα τον διαπερνά ένα ρίγος με τις πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό να είναι η ταχύτητα και το θάρρος. Αυτά είναι τα συναισθήματα που θέλει να προκαλέσει η Infinity με το conceptτο οποίο παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Βασισμένο στο Q50, το νέο concept της Infinity αποτελεί την προσπάθεια της εταιρείας να αυξήσει την παραγωγή της, ακολουθώντας μονοπάτια στα οποία θα συναντήσει αυτοκίνητα όπως η M3 της BMW, η C63 AMG της Mercedes και άλλα επιτυχημένα super saloon οχήματα.

Εξωτερικά το Q50 EauRouge έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το απλό Q50, με διαφορές το ύψος το οποίο έχει μειωθεί κατά ένα εκατοστό και το πλάτος το οποίο αυξήθηκε κατά δύο εκατοστά, αριθμοί που δια γυμνού οφθαλμού δεν είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτοί. Αυτές που μπορούν να γίνουν αμέσως αντιληπτές είναι οι επεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος την προσοχή σίγουρα τραβάει ο διπλός διαχύτης από ανθρακονήματα, με τις ειδικές υποδοχές αέρα για τη ψύξη των φρένων. Πάνω από το διαχύτη συναντάμε την ίδια γρίλια με το Q50, το περίγραμμα της οποίας πλέον αποκτά μαύρο χρωμιομένο φινίρισμα. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με το νέο καπό, το οποίο είναι φτιαγμένο από ατσάλι και αλουμίνιο και διαθέτει δύο αεραγωγούς. Ίδια παρέμειναν τα φώτα τα οποία ακολουθούν το σχήμα A όπως και στο απλό Q50.

Νέα υλικά χρησιμοποιήθηκαν και για την οροφή, ώστε να εξοικονομηθεί βάρος και να ενισχυθεί η αντοχή του αμαξώματος. Το ατσάλι αντικαθίσταται από ένα ελαφρύ κράμα ανθρακονημάτων, τα οποία κάνουν την παρουσία τους και στους πλαϊνούς, ηλεκτρονικά ελεγχόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, καθώς και στα μαρσπιέ, τα οποία διαθέτουν αεραγωγούς, προκειμένου να διοχετεύουν καλύτερα τον αέρα, βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Τέλος, οι ζάντες που χρησιμοποιούνται για το concept Q50 Eau Rouge είναι φτιαγμένες από ελαφρύ αλουμίνιο μεγέθους 21”.

Περνώντας στο πίσω μέρος, ο μονοκόμματος διαχύτης από αθρακονήματα, περιέχει LED φωτιστικά σώματα για την πέδηση, ίδια με εκείνα που χρησιμοποιεί η Red Bull RB9. Η διπλή ατσάλινη απόληξη της εξάτμισης έχει αλλάξει διάμετρο, η οποία είναι επενδεδυμένη με χρώμιο. Ολοκληρώνοντας την πανέμορφη εικόνα στο πίσω μέρος του Q50 Eau Rouge, η Infinity έχει τοποθετήσει στο τέλος του καπό μία διακριτική αεροτομή που προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα. Ολοκληρώνοντας, πρέπει να προσθέσουμε πως οι αρκετές επιλογές χρώματος που διατίθενται για το Q50 δεν ισχύουν στο Eau Rouge, αφού η μια και μοναδική επιλογή είναι το κόκκινο χρώμα με εκχύλισμα κόκκινου γυαλιστερού βερνικιού.

H Infinity είναι μία εταιρεία που βρίσκεται στον χώρο της F1, χωρίς ωστόσο να έχει δική της ομάδα. Η παρουσία της ως κεντρικός χορηγός της Red Bull Racing, έχει αποφέρει αρκετά θετικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι και η συνεργασία με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel, ο οποίος εκτελεί χρέη υπεύθυνου επιδόσεων. H Infinity εξαιτίας των πολλών αεροδυναμικών στοιχείων που έχει προσθέσει στο Q50 EauRouge, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη συνεργασία της με την Red Bull Racing, αποφάσισε να δώσει ένα όνομα στο νέο της concept, που να θυμίζει την F1.

Η Eau Rouge, για όσους δε γνωρίζουν, είναι ένα σύμπλεγμα αριστερής-δεξιάς-αριστερής στροφής, που μοιάζουν σα μία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η κατηφόρα που βρίσκεται στην είσοδο της, η οποία μετατρέπεται απότομα σε ανηφόρα. Έτσι, δημιουργείται ένα τυφλό σημείο στην κορυφή της τελευταίας αριστερής στροφής του συμπλέγματος, γεγονός που αποτελεί μία δοκιμασία για τους πιλότους σε κάθε γύρο που κάνουν. Ο Sebastian Vettel δήλωσε χαρακτηριστικά “H ταχύτητα με την οποία περνά κάποιος από την Eau Rouge σε συνδυασμό με την τυφλή κορυφή στην έξοδο και τις δυνάμεις G που δέχεται, είναι στοιχεία που προσφέρουν μια έκρηξη αδρεναλίνης και κάνουν τη συγκεκριμένη στροφή ένα από τα πιο απαιτητικά και ταυτόχρονα απολαυστικά κομμάτια.”

Κλείνοντας, φυσικά και θα θέλαμε να βρεθούμε στη θέση του οδηγού ενός τέτοιου μοντέλο, έστω και σε πρωτότυπη μορφή, ζώντας και εμείς για λίγο την έκρηξη αδρεναλίνης που νιώθει και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ποιος λοιπόν από εμάς δε θα ήθελε να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που έχει την ονομασία μιας τόσο σημαντικής στροφής για την F1, που μπορεί να τον οδηγήσει στο ανώτερο σκαλί του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας