Πιο ώριμο το νέο Scirocco

ByXenofwntas

22/03/2014

vw-Scirocco-6Το Scirocco είναι ένα από τα αγαπημένα coupe και φαίνεται ότι με το νέο μοντέλο που παρουσίασε η Volkswagen στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το Scirocco είναι πιο ώριμο από ποτέ. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά και υψηλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό. Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως εντοπίζεται στους κινητήρες, αφού πλέον θα υπάρξει νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας για την έκδοση του R.

Εξωτερικά υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες, νέα μάσκα, νέοι προβολείς bixenon και νέα LED πίσω φωτιστικά σώματα. Επίσης αναθεωρήθηκε ο μηχανισμός ανοίγματος της πίσω πόρτας, ενώ προστέθηκε και πίσω διαχύτης. Η εξωτερική εμφάνιση κλείνει με ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή 19”. Στην παλέτα των χρωμάτων προστέθηκαν τα λευκό, κόκκινο και γκρι, καθώς και τα μοβ και χρυσό, δίνοντας έναν άλλον τόνο στα χρώματα του νέου Scirocco. Εσωτερικά οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες, με το νέο πίνακα οργάνων που χρησιμοποιείται στο Golf GTi. Επιπλέον όμως στο ταμπλό προστέθηκαν τα όργανα για την πίεση υπερπλήρωσης υπερσυμπιεστή, θερμοκρασία λαδιού και χρονόμετρο.

vw-Scirocco-R-5Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από πληθώρα κινητήρων, με τη βασική έκδοση να αποτελείται από το κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 125 ίππων. Θα υπάρξουν και οι κινητήρες χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις 177, 217 και 276 ίππων, με τον τελευταίο να εγκαθίσταται στο κορυφαίο Scirocco R

Εκτός των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης θα υπάρξουν και οι αντίστοιχοι του πετρελαίου, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει 148 και 181 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, δίνοντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ προαιρετικά προσφέρεται το 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που λειτουργεί, τόσο με χειροκίνητες, όσο και με αυτόματες. 

vw-Scirocco-7Οι Γερμανοί μηχανικοί έδωσαν ιδιαίτερη βάση στη οικονομία καυσίμου, πετυχαίνοντας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αφού στον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 177 ίππων η μέση κατανάλωση είναι 5,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 125 γρ/χλμ.

Εν κατακλείδι το νέο Scirocco έρχεται με σκοπό να διατηρήσει το σπορ χαρακτήρα του, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερες συγκινήσεις στον οδηγό και τους επιβάτες του. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι κατά πόσο οι κινητήρες των 2.000 κ.εκ. είναι ικανοί να προωθηθούν στην ελληνική αγορά, δεδομένης της φορολογίας που υπάρχει στα αυτοκίνητα. Όσο για την τιμή; Στη βασική βενζινοκίνητη έκδοση των 1.400 κ.εκ. η τιμή στη χώρα μας αναμένεται να είναι περίπου 25.000€.