Ο Εμίρης του Μπαχρέιν

ByXenofwntas

06/04/2014

f1-12Το Grand Prixτης F1 στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε και οι δύο Mercedes έδειξαν πως κανένας δεν μπορεί να τις απειλήσει σε όποια κατάσταση και αν βρεθούν. Αυτό φάνηκε και λίγο πριν το τέλος, όταν το τρομακτικό ατύχημα του Gutierrez ανάγκασε το Safety Car να εισέλθει στην πίστα και έτσι ο αγώνας να αρχίσει πάλι από την αρχή. Ομηρικές μάχες μεταξύ Hamilton και Rosberg με τον κάθε ένα να θέλει τη νίκη για δικούς του προσωπικούς λόγους.

Στην εκκίνηση οι δύο Mercedes ξέφυγαν αμέσως, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως κανείς δεν μπορεί να τις σταματήσει. Εμίρης στη χώρα του Μπαχρέιν τελικά αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton, αφού άντεξε στην πίεση του Γερμανού αντιπάλου του και πήρε την καρό σημαία. Το ίδιο έγινε και στις πιο πίσω θέσεις με τις δυο Williams, Red Bull RacingRenault και Force India να μάχονται για το κάτι παραπάνω. 

Το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Gutierrez με τη Sauber, χωρίς να αφήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο Μεξικάνο πιλότο, έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην  πίστα λίγο πριν ολοκληρωθεί το GP, με αποτέλεσμα να έρθουν όλοι κοντά για να γίνουν ανακατατάξεις με το που αποσύρθηκε η SLS και άρχισε και πάλι ο αγώνας.

Μετά το 1-2 των Mercedes,ο Sergio Perez κάνοντας έναν ιδανικό αγώνα, κατάφερε να τερματίσει τρίτος ακολουθώντας ο Daniel Ricciardo, ο οποίος έκανε και αυτός ένα δυνατό αγώνα, χωρίς όμως αυτή τη φορά να δεχθεί κάποια ποινή. Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Nico Hulkenberg με τη Force India και ο SebastianVettel με τη Red Bull Racing, ενώ τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι δύο Williams των Bottas, Massa και οι δύο Ferrari των Alonso, Raikkonen.

To GP του Μπαχρέιν δεν κράτησε κανέναν αδιάφορο, αφού πέραν από τις δύο Mercedes που ξέφυγαν από νωρίς, η μάχη για τις πιο πίσω θέσεις καλά κρατούσε με τους οδηγούς να εναλλάσσονται συνεχώς ψάχνοντας ο καθένας το καλύτερο για τον εαυτό του. Αυτό που βλέπουμε είναι ξεκάθαρα πως οι Mercedes δεν έχουν αντίπαλο προς το παρόν, αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα προσφέροντας τρία δυναμικά και άκρως ενδιαφέροντα GP.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 στο GP του Μπαχρέιν:


ΘΕΣΗ
ΟΔΗΓΟΣ
ΟΜΑΔΑ
1
Lewis Hamilton
Mercedes
2
Nico Rosberg
Mercedes
3
Sergio Perez
Force India – Mercedes
4
Daniel Ricciardo
Red Bull Racing – Renault
5
Nico Hulkenberg
Force India – Mercedes
6
Sebastian Vettel
Red Bull Racing – Renault
7
Felipe Massa
Williams – Mercedes
8
Valttery Bottas
Williams – Mercedes
9
Fernando Alonso
Ferrari
10
Kimi Raikkonen
Ferrari