Οι DB αποκτούν ονοματεπώνυμο

ByXenofwntas

31/01/2014

Αναγνωρίζετε το όνομα David Brown; Εάν γνωρίζετε την ιστορία της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ίσως θα έπρεπε. Εάν όμως αυτό δε σας λέει κάτι, τότε πιθανώς να το αναγνωρίσετε από τα αρχικά του. Τα γράμματα DB έχουν κοσμήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά Aston Martin που έχουν κατασκευαστεί, έχοντας λάβει το όνομά τους μετά την εξαγορά της μάρκας από αυτόν το 1947, καθώς και τη Langoda από την επόμενη χρονιά, μετατρέποντας την αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Ο David Brown ξεκίνησε ως μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής με χωματουργικά μηχανήματα και με εξοπλισμό που αργότερα πωλήθηκε στην Caterpillar. Έκτοτε ασχολήθηκε με μια σειρά επιχειρήσεων, αλλά πλέον είναι αποφασισμένος να επιστρέψει με το όνομά του στη βρετανική αγορά των sportscar. Η νεοσυσταθείσα “David Brown Automotive” εργάζεται πάνω σε πρωτότυπα sportscar που έχουν λάβει προς το παρόν και αρκετά διστακτικά τον τίτλο “Project Judi”, τα οποία πρόκειται να αποκαλυφθούν τον προσεχή Απρίλιο.

Ο David επεδίωξε να βρει το κλειδί για να δημιουργήσει ένα νέο αυτοκίνητο. Μια έμπειρη σχεδιαστική ομάδα με επικεφαλής τον Alan Mobberley, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής σχεδιαστής της Land Rover επί 19 χρόνια μέχρι το 2005, ενώ ειδικοί της αυτοκινητοβιομηχανίας του Envisage Group το ανέπτυξαν προκειμένου να βγει στην παραγωγή. Έχει αναθέσει μια εντελώς πρωτότυπη σχεδίαση τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, έχοντας βάση Βρετανούς προμηθευτές για εσωτερική επένδυση και υλικά, συνδυάζοντας τις τελευταίες τεχνικές κατασκευής με την παραδοσιακή χειροτεχνία.

Ο David εξήγησε “ήθελα όλες οι επιπτώσεις και το στυλ ενός κλασσικού Sports Car, αλλά με σύγχρονες δυνατότητες και ανέσεις. Αυτό είναι που επιζητώ σε ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν αποτελεί κάτι που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Έτσι, εγώ το δημιούργησα μόνος μου.”

Το αποτέλεσμα με την κωδική ονομασία “Project Judi” θα αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013 και θα διατεθεί προς πώληση σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό. Θα συνδυάζει μια κλασσικής έμπνευσης εξωτερική σχεδίαση, με τα τελευταία χαρακτηριστικά στην απόδοση, τη δυναμική, τις τεχνολογίες, την άνεση και τη φινέτσα.