Οι Σουηδοί ξανάρχονται με το νέο Saab 9-3

ByXenofwntas

04/12/2013

Όταν ακούστηκε η είδηση ότι η Saab διαλύεται ως εταιρεία, ολόκληρη η αυτοκίνηση πάγωσε φοβούμενη με το τί μέλλει γενέσθαι για τις υπόλοιπες εταιρείες. Τώρα 2,5 χρόνια μετά η σουηδική Saab, που πλέον ανήκει στη NEVS (National Electric Vehicle Sweden), κάνει και πάλι την εμφάνιση της επαναλειτουργώντας. 

Το πρώτο μοντέλο που θα εξέλθει από το εργοστάσιο του Trollhattan θα είναι το νέο Saab 9-3. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά δεν έχει μεγάλες διαφορές από το 9-3 που σταμάτησε πριν 2,5 χρόνια. Αρχικά οι Σουηδοί θα το διαθέσουν στην κινέζικη αγορά και αργότερα σε άλλες μεταξύ των οποίων θα είναι και η ευρωπαϊκή.

Μηχανικά για αρχή θα υπάρχει ο turbo κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 220 ίππων, συνδυαζόμενο είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η NEVS μέχρι την άνοιξη του 2014 θα διαθέσει και το ηλεκτροκίνητο Saab 9-3. Προς το παρόν το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν το θρυλικό σήμα της Saab λόγω μη εμπορικής διάθεσής του,  κάτι το οποίο οι άνθρωποι της NEVS ελπίζουν να επιλύσουν γρήγορα.