Η περίπτωση του πρώην βουλευτή κυρίου Λιάπη απασχόλησε πρόσφατα όλα τα ειδησεογραφικά μέσα για τις πλαστές πινακίδες και τις σωρείες παραβάσεων. Δεν είναι όμως μόνο οι βουλευτές που παρανομούν, αλλά και τα οχήματα των ξένων διπλωματών στην Ελλάδα. Από τις πληροφορίες που διαθέτουμε τα αυτοκίνητα με ξένες διπλωματικές πινακίδες στη χώρα μας προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αφού πέφτουν συχνά σε παραπτώματα για παράνομη στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμια και στα σημεία διέλευσης πεζών και ΑΜΕΑ.

Συνολικά όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έως και τις 12 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους βεβαιώθηκαν συνολικά 151 παραβάσεις σε βάρος οδηγών οχημάτων διπλωματικών και ξένων αποστολών.

Από αυτές, οι 148 αφορούσαν στην παράνομη στάθμευση, μία για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μία για παράβαση των άρθρων 12, 19 και 33 του Κ.Ο.Κ. και μία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως αναφέρθηκε από την τροχαία σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ για την κλήση υπό την επήρεια αλκοόλ ο οδηγός οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.