Οι κινέζοι επιτίθενται με το Qoros 3 QROOS

ByXenofwntas

13/02/2014

Η κινέζικη Qoros, αν και βρίσκεται στην αυτοκίνηση μικρό χρονικό διάστημα, ήδη ετοιμάζει το τρίτο της μοντέλο, μπαίνοντας και στην αγορά των compact crossover με το 3 QROSS. Το όνομα εμπνεύστηκε από το αρχικό Q της Qoros και το ROSS από το Crossover. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιου της Χανγκτσού στην Κίνα, όπου κατασκευάζονται και τα άλλα δύο μοντέλα της εταιρείας Qoros 3 Sedan και 3 hatchback.

Το νέο 3 QROSS, σύμφωνα με τους ανθρώπους της κινεζικής εταιρείας, θα είναι αρκετά προσιτό από θέμα τιμής, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 20.000€. Μηχανικά θα τροφοδοτηθεί με δύο βενζινοκίνητα σύνολα. Πρόκειται για τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, όπου στη μια περίπτωση θα είναι ο ατμοσφαιρικός με τους 126 ίππους και στη δεύτερη ο turbo, με τη μέγιστη ισχύ των 156 ίππων. Και οι δύο θα συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, πάλι 6 σχέσεων.

Οι κινητήρες είναι τεχνολογίας Euro5, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εξελίσσεται ο νέος turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αναμένεται αργότερα να τοποθετηθεί στο QROSS, αποτελώντας την υβριδική εκδοχή του.