Η Κίνα είναι μια χώρα που πάντα κάνει επενδύσεις. Στην έκθεση αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε στο Guangzhou της Κίνας οι Κινέζοι παρουσίασαν το Qoros 3 Sedan. Πρόκειται για ένα sedan αυτοκίνητο με το εμπορικό σήμα της Qoros το οποίο αναμένεται να γίνει και μοντέλο παραγωγής. Παρέχοντας τα διεθνή πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας, και  προδιαγραφών, μαζί με το σχεδιασμό και την τεχνολογία, το Qoros 3 Sedan αποτελεί το νέο premium μοντέλο. Το κοινό που στοχεύει η κινέζικη εταιρεία είναι αυτό που διαθέτει δυναμισμό, ανεξάρτητη σκέψη και αναζήτα την ποιότητα.

Το Qoros 3 Sedan έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από μια διεθνή ομάδα μηχανικών με εμπειρία και στόχο να προσελκύσει τις δυτικές αγορές. Συνδυάζει άψογα την αεροδυναμική και την οικονομία καυσίμου. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μάσκα με το σήμα της εταιρείας να δεσπόζει στο κέντρο, οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, η αεροτομή στο πίσω μέρος και τα LED φωτιστικά σώματα. Μαζί με τις ζάντες αλουμινίου 18” με το χαμηλό προφίλ ελαστικών και το ματ ασημί φινίρισμα συνθέτουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το Qoros 3 Sedan έχει το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.690 χιλιοστά) της κατηγορίας του. Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής 8”, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό προσφέρονται οι πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, πλοηγός και σύνδεση για smartphones

Μηχανικά τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό και ένα turboκινητήρα. Ο ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,6 λίτρων έχει μέγιστη ισχύ 126 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 15,8 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 11,6” με τη μέση κατανάλωση να είναι 6,1 λίτρα/100χλμ. Ο Turbo VVT χωρητικότητας 1,6 λίτρων αποδίδει 156 ίππους με τη μέγιστη ροπή να είναι 21,3 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 9,7” με την τελική ταχύτητα να είναι 217 χλμ/ώρα και τη μέση κατανάλωση να φτάνει τα 6,4 λίτρα/100χλμ. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό περίπου από 14.500€ έως 20.300€. Τα πρώτα Qoros 3 Sedan αναμένονται πριν το τέλος του έτους στην κινεζική αγορά, ενώ σε Ευρώπη και Αμερική θα βρεθούν περίπου την άνοιξη του 2014.