Οι εντυπωσιακές εκδόσεις της Aston Martin στη Γενεύη

ByXenofwntas

19/02/2014

Η βρετανική Aston Martin γιορτάζοντας τα 101 χρόνια ζωής θα κάνει έντονη την παρουσία της στην 84η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία διεξάγεται 6-16 Μαρτίου, παρουσιάζοντας δύο νέα μοντέλα. Η Aston Martin τα αναφέρει ως νέα μοντέλα, αλλά στην ουσία πρόκειται για ειδικές εκδόσεις της Vantage και της DB9. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στις V8 Vantage N430 και DB9 Carbon Black και White Carbon. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα των Βρετανών μπορεί να προσφέρουν εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά διατηρούν παράλληλα τα χαρακτηριστικά του ενός αιώνα και ενός χρόνου ζωής.  

Η V8 Vantage N430 στην κατασκευή της διαθέτει κομμάτια από ανθρακονήματα, είναι βαμμένη εξ ολοκλήρου με το νέο αποκλειστικό γραφιτί χρώμα της εταιρείας, με κίτρινες λεπτομέρειες στη μάσκα και στο πλαίσιο των θυρών, τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, τη σπορ εξάτμιση, την πίσω αεροτομή, καθώς και τα δερμάτινα καθίσματα Kevlar από alcantara, ενώ διαθέτει δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, με το ταμπλό στο εσωτερικό να είναι και αυτό από ανθρακονήματα. Επιπλέον προσφέρεται και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen, με την τεχνολογία ICEpower, συνολικής ισχύος 1000 Watt, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο εμφανή την αίσθηση της πολυτέλειας.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,7 λίτρων, με τη συνολική ισχύ των 436 ίππων και έτσι το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 4,6”. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το σπορ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και το 7τάχυτο sportshift II αυτόματο κιβώτιο. 

Παράλληλα θα παρουσιαστούν και οι  DB9 Carbon Black και White Carbon. Και στα δύο μοντέλα έχουν προστεθεί εξωτερικά κομμάτια από ανθρακονήματα, ενώ το χρώμα του αμαξώματος είναι στην ουσία carbon. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην έκδοση της λευκής DB9 έχουν προστεθεί μαύρα φιμέ τζάμια, προκειμένου να είναι ακόμα πιο εμφανής η αντίθεση. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, καθώς και το ταμπλό, το οποίο είναι κατασκευασμένο με ανθρακονήματα, όπως και στη V8 Vantage N430. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ισχυρότατος AM11 V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 517 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 63,2 κιλά. Η τελική ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 300 χλμ/ώρα. 

Πέραν των V8 Vantage N430 και DB9 Carbon Black και White Carbon στην έκθεση της Γενεύης θα βρίσκονται η Rapide S και η Vanquish Volante. Για όποιον ενδιαφέρεται, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της βρετανικής εταιρείας η τιμή της V8 Vantage N430 θα είναι περίπου στα 110.000€, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Όσο για τις DB9 Carbon Black και White Carbon, η τιμολογιακή πολιτική της βρετανικής φίρμας είναι ακόμα άγνωστη.