Οι Βρετανοί σχεδιάζουν το νέο Caparo T1

ByXenofwntas

29/08/2014
Οι Βρετανοί σχεδιάζουν το νέο Caparo T1

caparo t1 1Για όσους δε γνωρίζουν την Caparo, πρόκειται για μια εταιρεία κατασκευής super car αυτοκινήτων με κάπως ιδιαίτερη κατασκευή. Η έδρα της είναι στη Μεγάλη Βρετανία και φαίνεται πως οι ιθύνοντες αποφάσισαν να κάνουν μια δυνατή επανεμφάνιση με το πιο γνωστό μοντέλο τους το T1. Το εν λόγω μοντέλο είχε πρωτοεμφανιστεί το 2006 παίρνοντας μάλιστα τα ινία του γρηγορότερου αυτοκινήτου από το Koenigsegg CCX στην πίστα του Top Gear.

Από τότε πέρασαν 8 χρόνια και οι Βρετανοί σκέφτονται σοβαρά την εξέλιξη εκείνου του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να γίνει ακόμα πιο γρήγορο. Βέβαια το μεγάλο του όπλο είναι η χαμηλή απόσταση από το έδαφος που το κάνει να περνάει πάνω από σαμαράκι χωρίς να το καθυστερούν οι αναταράξεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο T1, θα διαθέτει πιο σκληρή ανάρτηση, ABS, ESP και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Μηχανικά το super car αναμένεται να τροφοδοτηθεί από ένα V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 575 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 42,8 κιλά. Σύμφωνα με τους μηχανικούς του οχήματός αν ο κινητήρας δεχτεί καύσιμο μεθανόλης μπορεί να φτάσει και τους 700 ίππους. Το 0 – 100 αναμένεται να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2.5”, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 330 χλμ/ώρα.

Το πότε θα βρεθεί στην παραγωγή και σε πόσα κομμάτια θα κυκλοφορήσει είναι ακόμα άγνωστο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του και θα διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Όσο για το κόστος; Αναμένεται να ξεπεράσει τις 350.000€.