Ξεπούλησε το Volvo V40

ByXenofwntas

31/10/2013

5Εντυπωσιακά άρχισε την έλευση του στην ευρωπαϊκή αγορά το Volvo V40, κάνοντας τους ανθρώπους της σουηδικής εταιρείας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού ήδη ο αριθμός τους δεν επαρκεί για τους υποψήφιους αγοραστές.

Έτσι στο εργοστάσιο της Τορσλάντα στη Σουηδία θα γίνουν καινούργιες προσλήψεις και θα αυξηθούν οι βάρδιες για την κατασκευή του V40. Στην ελληνική αγορά το σουηδικό μοντέλο διατίθεται με τον turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με την απόδοση να φτάνει τους 200 ίππους και το 0-100 να γίνεται σε 7,4”. Μαζί με το όφελος της απόσυρσης η τιμή του ορίστηκε στα 26.500€.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως στο επίπεδο εξοπλισμού του  V40 έχει βάλει το χεράκι της η Polestar, δίνοντας μια σπορ αίσθηση μαζί με το νέο μπλε χρώμα. Έκτος από το ξεχωριστό χρώμα διαθέτει επιπλέον χρωμιωμένο περίγραμμα μάσκας, σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτη στο πίσω μέρος, κάνοντας ξεχωριστές τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, διατίθενται πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου 17 η 18”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό διακρίνεται ο ξεχωριστός πίνακας οργάνων με την μεγάλη οθόνη η οποία είναι προαιρετική με κόστος 392€ και μας δίνει την δυνατότητα διαμόρφωσης των λειτουργιών του πίνακα οργάνων σε τρείς διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτές είναι: η Elegance που είναι μπλε απόχρωση, η Eco, με πράσινο χρώμα και η Performance όπου δεσπόζει το κόκκινο χρώμα.

Τα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, που συνδυάζονται με μαύρο ύφασμα και δέρμα έχοντας ραμμένο στην πλάτη του καθίσματος το λογότυπο R (από το RDesign) κάνουν ξεχωριστό το εσωτερικό του V40. Όποιος αποκτήσει το νέο V40 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο στάνταρ Dynamic Chassis ή το Sport Chassis, που είναι κατά 10 χιλιοστά πιο χαμηλό. Όσοι λοιπόν ψηθήκατε για το νέο Volvo V40 RDesign δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μια αντιπροσωπεία της Volvo.