Το πρώτο Ράλλυ του φετινού Πρωταθλήματος WRC διεξήχθη στις Γαλλικές Άλπεις με τον καιρό, όπως κάθε χρόνο, να μην είναι σύμμαχος των οδηγών. Ο Sebastien Ogier κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, κατακτώντας την πρώτη νίκη για το 2014. Παρ’ ότι είχε βρεθεί ακόμα και στην ένατη θέση διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά τον υπόλοιπο αγώνα και παρά τη δυνατή βροχή και την κατά τόπους έντονη χιονόπτωση, οδήγησε άψογα το Polo R WRC, παίρνοντας τελικά την καρό σημαία.

Πίσω από το Polo R WRC βρέθηκε ο Bryan Bouffier με το Ford Fiesta RS WRC για την MSport. Στην 3η και 4η θέση βρέθηκαν τα εργοστασιακά μοντέλα της Citroen DS3 WRC των Kris Meeke και Mads Ostberg, οι οποίοι έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Citroen. Ο JariMatti Latvala δε ξεκίνησε το WRC με τους καλύτερους οιωνούς, αφού είχε κλατάρισμα ελαστικού στο δεύτερο σκέλος, κάτι που τον καθυστέρησε πάρα πολύ. Παρ’ όλα αυτά, με το PoloRWRC κατάφερε και έφτασε μέχρι την 5η θέση. 

Από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους ξεχώρισε το ντεμπούτο του Elfyn Evans, που ως επίσημος οδηγός της MSport τερμάτισε στην 6η θέση. Το τρίτο Polo της Volkswagen που οδηγεί ο Andreas Mikkelsen βρέθηκε στην 7η θέση, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jaroslav MelicharecMatteo Gamba και Yuriy Protasov

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο:

ΘΕΣΗ
ΠΛΗΡΩΜΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ
1
SebastienOgier / Julien Ingrassia
Volkswagen Polo R WRC
3:14:51.3
2
BryanBouffier / Javier Parnseri
Ford Fiesta RS WRC
+1:18.9
3
KrisMeeke / Pol Nagle
Citroen DS3 WRC
+1:54.3
4
MadsOstberg / Jonas Andersson
Citroen DS3 WRC
+3:53.9
5
Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila
Volkswagen Polo R WRC
+6:08.3
6
ElfynEvans / Daniel Barritt
Ford Fiesta RS WRC
+8:37.4
7
AndreasMikkelsen / Mikko Markkula
Volkswagen Polo R WRC
+11:42.3
8
JaroslavMelicharec / Erik Melicharek
Ford Fiesta RS WRC
+21:56.2
9
MatteoGamba / Nicola Arena
Peugeot 207 S 2000
+23:50.7
10
Yuriy Protasov / Pavlo Cherepin
Ford Fiesta R5
+25:43.1