Νέο Volkswagen Golf Sportwagen

ByXenofwntas

24/04/2014

volkswagen-golf-sportwagon-1Στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης οι άνθρωποι της Volkswagen παρουσίασαν επίσημα το νέο Golf Sportwagen που θα διατίθεται αποκλειστικά στην αμερικάνική αγορά. Ουσιαστικά πρόκειται για την πιο μακριά έκδοση του γνωστού μας Golf. Στην Ευρώπη το γνωρίζουμε ως Variant, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο όχημα με τις παραλλαγές που χρειάζονται οι Αμερικάνοι.

Το Golf SportWagen αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τους πελάτες που θέλουν ένα αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση, ευέλικτο και παράλληλα να προσφέρει μεγάλους χώρους φόρτωσης. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του, το Golf SportWagen διαφέρει, αφού η όψη του νέου μοντέλου είναι εντελώς διαφορετική με τη λεπτή μάσκα και τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος έχει μεγαλώσει το παράθυρο του πορτμπαγκάζ, μεγαλώνοντας η καθαρή επιφάνεια, ενώ έχει μικρύνει το ύψους του ανοίγματος επιτρέποντας μικρότερα σε ύψος φορτία.

volkswagen-golf-sportwagon-5Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του Golf SportWagen, αφού προσφέρει αυτόματο κλιματισμό, πανοραμική ηλιοροφή, 12 διαφορετικές ρυθμίσεις του καθίσματος του οδηγού, προβολείς Bi-Xenon με LED DRLs και αυτόματο σύστημα φωτισμού, αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου 18”. Επιπλέον, διατίθεται και το σύστημα υποστήριξης του οδηγού με την ονομασία Automatic Post-Collision Braking System. Το σύστημα αυτό ενεργοποιεί το αυτόματο φρενάρισμα όταν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης.

Αυτό όμως που το κάνει ελκυστικό σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία είναι το σύστημα 4MOTION all-wheel-drive που χρησιμοποιεί η Volkswagen στα οχήματά της. Μαζί με το νέο πετρελαιοκινητήρα Clean Diesel αναμένεται να είναι φοβερά οικονομικό και με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας το Volkswagen Golf Sportwagen θα τροφοδοτείται με δύο κινητήρες. Ο ένας είναι ο 4κύλιδρος turbo κινητήρας άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 170 ίππους, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, που χρησιμοποιείται και στο Jetta. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται, είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο 5 σχέσεων.

volkswagen-golf-sportwagon-2Όπως αναφέραμε αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι ο νέος Clean Diesel κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη. Τέλος, το νέο μοντέλο αναμένεται να βρεθεί και επίσημα στους δρόμους της Αμερικής το καλοκαίρι.