Νέο Suzuki Celerio

ByXenofwntas

07/02/2014

Ένα νέο μικρό όχημα ετοίμασε η Suzuki, το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του οποίου έχει προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Celerio, όπως ονομάστηκε, έκανε πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Ινδίας στο Νέο Δελχί.

Το Celerio διαθέτει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και σε συνδυασμό με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και την οικονομία καυσίμου αναμένεται να κάνει πολύ άνετη την οδήγηση. Το νέο μοντέλο θα είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο από το Alto, το οποίο θα αποτελέσει παρελθόν, φτάνοντας τα 3,6 μέτρα μήκος, 1,6 πλάτος και 1,6 ύψος. Επίσης, το μεταξόνιο θα είναι 7 εκατοστά μεγαλύτερο, δίνοντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 235 λίτρα.

Μηχανικά στην Ινδία θα τροφοδοτείται με τον 3κύλιδρο κινητήρα χωρητικότητας 998 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 68 ίππους. Στην ευρωπαϊκή εκδοχή του όμως αναμένεται να εξοπλιστεί και με έναν ακόμα πιο γρήγορο, αλλά αυτό για να το δούμε οριστικά και επίσημα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έκθεση της Γενεύης.