Νέο SUV από τη Ford

ByXenofwntas

14/12/2013

Η Ford θέλοντας να εστιάσει περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV, αναπτύσσει συνεχώς τα μοντέλα της και ετοιμάζει ένα καινούργιο όχημα παραγωγής αποκλειστικά για αυτήν. Οι εκτιμήσεις λένε για αύξηση των ποσοστών περίπου 22% στην Ευρώπη μέχρι το 2018 και 90% στα μικρότερα SUV.

Το νέο Ford EcoSport έχει μήκος 4,24 μέτρα αλλά εξ αιτίας της απόστασης από το έδαφος προσφέρει άνετη οδήγηση ακόμα και σε ανώμαλο δρόμο, ενώ πρακτικός είναι και ο χώρος αποσκευών φτάνοντας τα 375 λίτρα. Το νέο SUV της Ford εξοπλίζεται με το σύστημα Ford SYNC με το AppLink, προσφέροντας στον οδηγό τον πλήρη έλεγχο του smartphone και του συστήματος πλοήγησης με φωνητικές εντολές. Επίσης προσφέρεται και το SYNC Emergency Assistance το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις τοπικές αστυνομικές αρχές σε περίπτωση ατυχήματος ανάλογα τη χώρα. Ο εξοπλισμός εκτός των εξελιγμένων τεχνολογιών περιλαμβάνει ESP, traction control, cruise control, hill start assist, αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτων και βροχής.

Σύμφωνα με το κατασκευαστή θα διατεθεί σε τρείς εκδόσεις κινητήρα, δύο βενζίνης και έναν πετρελαίου. Στη βασική έκδοση θα προσφέρεται με το γνωστό EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ των 125 ίππων, τη μέση κατανάλωση να είναι 6,6 λίτρα/100χλμ και τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 125 γρ/χλμ. 

Τη δεύτερη επιλογή βενζίνης αποτελεί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 112 ίππους, τη μέση κατανάλωση να είναι στα 7,9 λίτρα/100χλμ και τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τους 149 γρ/χλμ.

Η μοναδική επιλογή πετρελαιοκινητήρα αφορά στον TDCi χωρητικότητας 1,5 λίτρου με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 91 ίππους, τη μέση κατανάλωση να είναι μόλις 4,9 λίτρα/100χλμ και τις εκπομπές ρύπων να μην ξεπερνούν τα 120 γρ/χλμ.

Το νέο Ford EcoSport αναμένεται να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος του 2014 και στην ελληνική αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.