Οι Κορεάτες της SsangYong αν και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τις πωλήσεις του Korando, δεν θα μπορούσαν να μην το εξελίξουν με ένα facelift προσθέτοντας παράλληλα νέες τεχνολογίες σε τιμές που θα ξεκινούν κάτω από τα 19.000€. Εξωτερικά το εμπρός μέρος σχεδιάστηκε από την αρχή με νέα μάσκα, προφυλακτήρα και πιο σύγχρονους LED προβολείς προσδίδοντας μια νέα εικόνα. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές εστιάζονται στο σχεδιασμό και τα πίσω LED φωτιστικά σώματα. Επίσης προσφέρονται νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 16” και 17”, καθώς και 5 χρωματισμοί κόκκινο, μπλε, ανθρακί, λευκό, ασημί, και μαύρο.

Και το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει επανασχεδιαστεί συνδυάζοντας ένα ελκυστικό και άνετο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το νέο ταμπλό διαθέτει μαλακά υλικά κατασκευής τα οποία συμπληρώνονται από φυσικό ματ ξύλο για μεγαλύτερη πολυτέλεια. Επίσης υπάρχουν και πολλοί κρυφοί χώροι αποθήκευσης με το συνολικό χώρο στο πορτμπαγκάζ να είναι 486 λίτρα, ενώ αν πέσουν τα πίσω καθίσματα φτάνει τα 1.312.

Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί  στη μείωση θορύβων, κραδασμών και τριγμών, εστιάζοντας στις βάσεις του κινητήρα, όπου έχουν τοποθετηθεί ισχυρότερα υποστηρίγματα που μειώνουν αποτελεσματικά τα επίπεδα θορύβου του κινητήρα έως και 9,3%. Το Korando είναι εξοπλισμένο με γόνατα McPherson μπροστά και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος για να παρέχει εξαιρετική οδηγική άνεση. Η κίνηση δίνεται, είτε στους εμπρόσθιους τροχούς, είτε και στους τέσσερις, κάνοντας το Korando ανταγωνιστικό όσο και τα πιο φημισμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το 100% της ροπής του κινητήρα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει λιγότερη κατανάλωση καυσίμου. Στους παγωμένους ή ολισθηρούς ή ακόμα και σε βρεγμένο οδόστρωμα, η ισχύς διανέμεται και στους τέσσερις τροχούς προκειμένου  να εξασφαλίσει μια ασφαλή και σταθερή κίνηση στο δρόμο.

Μηχανικά το νέο Korando τροφοδοτείται από ένα σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα Euro 5 χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 149 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 36,3 κιλά. Επίσης, θα υπάρξει και μια πιο ισχυρή έκδοση με τον ίδιο κινητήρα και την ίδια ροπή, αλλά η ιπποδύναμη θα φτάνει τους 175 ίππους. Το 0-100 γίνεται σε 9,9” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 186 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση για τη δικίνητη έκδοση είναι 5,1 λίτρα/100χλμ, ενώ της τετρακίνησης φτάνει τα 6,3 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να είναι 147 γρ/χλμ και 159 γρ/χλμ αντίστοιχα. Το νέο Korando προσφέρει δύο επιλογές κιβωτίου ταχυτήτων, είτε μηχανικό 6τάχυτο, είτε το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσφέροντας και στα δύο υψηλή απόδοση και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Το νέο Ssang Yong Korando είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, με τους πρώτους κατόχους να το παραλαμβάνουν πριν το τέλος του έτους και τις τιμές να κυμαίνονται στη Μεγάλη Βρετανία από 17.950€ έως 25.700€ ανάλογα την έκδοση.