Νέο sedan από την Kia

ByXenofwntas

08/05/2014

kia-k4-1Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, με θέμα την αυτοκίνηση στην Ασία. Επομένως είναι απόλυτα λογικό οι ασιατικές φίρμες να προτιμούν να παρουσιάζουν εκεί αρκετές από τις μελλοντικές προτάσεις τους. Η Κia, όπως γνωρίζουμε εδρεύει στην Νότια Κορέα και συνήθως στο Πεκίνο παρουσιάζει νέα concept car, στα όποια βασίζονται τα μελλοντικά της μοντέλα. Έτσι και φέτος, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε το Κ4, ένα sedan μοντέλο μεσαίου μεγέθους, το οποίο δημιουργήθηκε για την κινεζική αγορά.

Το νέο concept της Kia, διαθέτει μια απλή, ξεχωριστή και αξιοπρεπή εμφάνιση, η οποία χαρακτηρίζεται από το χαμηλό εμπρός μέρος, το σφηνοειδές προφίλ και το ψηλό πίσω τμήμα, ενώ στο εσωτερικό η άνεση και η ασφάλεια προσφέρονται, τόσο χάρη στο σχεδιασμό, όσο και στα υψηλής τεχνολογίας συστήματα. Το 4,72 μέτρων μήκους, Kia K4 concept, διαθέτει ένα ασυνήθιστα μεγάλο μεταξόνιο 2,70 μέτρων, το οποίο προσφέρει μεγάλη χώρους στο εσωτερικό, χαρακτηριστικό που τοποθετεί το K4 στην κορυφή της κατηγόριας του. Ο οδηγός επωφελείται περαιτέρω από τα διαφορά συστήματα που υπάρχουν, όπως το σύστημα εκκίνησης του κινητήρα με μπουτόν, το UVO infotainment system, άλλα και τον supervision πίνακα οργάνων.

kia-k4-3Η καρδιά του μηχανικού συνόλου του νέου concept της Kia, αποτελείτε από έναν GDI υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1.600 κ.εκ., ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην κινέζικη αγορά και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο εγγυάται εύκολες, γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Όσον αφορά στον τομέα της ασφάλειας, οι άνθρωποι της Κia σχεδίασαν το Κ4 συνδυάζοντας την ενεργητική με την παθητική ασφάλεια και με την χρήση των 6 αερόσακων, του ESP και της κάμερας οπισθοπορείας, ευελπιστούν να βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στο C-NCAP test.

kia-k4-2Όπως αναφέραμε, η Kia συνηθίζει να παρουσιάζει concept αυτοκίνητα, στα οποία θα βασίζονται τα μελλοντικά της μοντέλα. Το ίδιο ισχύει και με το K4, το οποίο παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ως concept, πρόκειται να αποτελέσει αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, που αναμένεται να μπει στην αγορά μέσα στο δεύτερο μισό του 2014, με το κύριο στόχο να αποτελούν οι νέες οικογένειες και οι νέοι άνθρωποι.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας